Acţiunile au crescut marţi, la bursa din New York, cât şi la Tokyo, recuperând o parte din pierderile înregistrate în sesiunea de ieri de tranzacţionare. A fost „lunea neagră”, la nivel mondial, pentru piețele bursiere care s-au prăbușit, neașteptat, la început de săptămână. Acțiunile japoneze au scăzut cu 12,4%, motivul principal invocat fiind temerile în legătură cu situația economică a Statelor Unite, care s-ar putea îndrepta spre recesiune. Și bursele europene au intrat direct „pe roșu”, iar Bitcoinul a pierdut 18% din valoare față de ziua de vineri. Marți, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,2%.
Miercuri, boardul Băncii Naționale a României se reunește într-o ședință.
Marți, indicele S&P 500 este în urcare cu 1,3%, Dow Jones Industrial Average cu 332 de puncte, sau cu 0,9%, iar Nasdaq Composite cu 1,3%. Toţi cei unsprezece indici ai pieţei au o evoluţie pozitivă. Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,2%
Acţiunile unor companii mari de tehnologie şi-au revenit, de asemenea, după scăderea puternică de luni.
Titlurile Nvidia sunt în creştere cu 3,6%, iar cele ale Meta Platforms au avansat cu 2,5%. Între timp, acţiunileApple şi-a continuat declinul, fiind în scădere cu aproape 2%.
Otimismul de pe pieţele americane este susţinut şi de o revenire a acţiunilor japoneze. Indicele Nikkei 225 a înregistrat marţi cea mai bună zi din octombrie 2008, crescând cu 10,2%. Această creştere vine la o zi după ce indicele de referinţă a suferit cea mai proastă zi din 1987, pierzând 12,4%.
Vânzările puternice consemnate în timpul tranzacţiilor de luni au avot loc pe fondul îngrijorărilor legate de starea economiei.
Indicele american Dow, care reuneşte 30 de acţiuni, a scăzut luni cu 1.033,99 puncte, sau 2,6%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 3%. Ambii indici au înregistrat luni cele mai proaste sesiuni din septembrie 2022. Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 3,4%, coborând mai adânc într-o corecţie.
Marile acţiuni europene au închis marţi în uşoară creştere, recuperând o parte din pierderile semnificative din ziua precedentă, când a avut un declin generalizat al burselor la nivel global, din cauza incertitudinilor economice şi geopolitice, transmite CNBC.
Indicele a fluctuat luni între creştere şi scădere, după ce a scăzut cu peste 2% în fiecare dintre cele două sesiuni anterioare. Sectoarele au terminat în principal în verde, acţiunile de tehnologie cu un avans de 1,8%.
Ben Gutteridge, manager de portofoliu la Invesco, a declarat luni dimineaţa la CNBC că ar putea exista mai multă volatilitate în următoarele săptămâni.
Efectul crizei bursiere estimate. CRIPTOMONEDELE, cea mai „volatilă” investiție, în picaj