O tânără din București care a vrut să petreacă Revelionul la munte, alături de prietenii săi, a fost păcălită după ce a rezervat online, pentru două nopți, o cabană „fantomă” în Moeciu de Jos. Odată ajunși la locul de cazare indicat și cu avansul plătit, tinerii au descoperit că în acel loc cabană nu există și, mai mult, persoana care s-a prezentat drept proprietar nu le-a mai răspuns la telefon.
„O cabană cu 5 camere, mobilată, utilată, parcare, încălzire și închiriere ATV. Prețul este de 1.500 lei pe noapte”, acesta este mesajul pe care tânăra l-a primit pe WhatsApp de la bărbatul care spunea că este proprietarul casei de pe Airbnb. Mulțumită de ”ofertă”, tânăra i-a virat în cont suma de 1.500 de lei, prețul pentru o noapte de cazare.
Aveam rezervare pentru 31.12-02.01, cu avans plătit, dar ce să vedeți, în data de 31, când am ajuns la locație, căbănuța din poze nu exista, domnul nu mai răspundea la telefon, iar vecinii din zonă ne-au spus că au mai venit mulți tineri în legătură cu această cabană inexistentă.
Asta este, sărbătorile au trecut, dar, sper, să fie un exemplu pentru voi și să aveți grijă de acum încolo cui trimiteti bani, unde vă duceți… Sper să nu mai fie nimeni țepit, deși se practică foarte des în ziua de azi, aveți foarte mare grijă. Mâine voi merge la poliție și la bancă, și peste tot unde este nevoie ca să declar ceea ce am pățit”, a povestit tânăra, pe un grup de Facebook.
Postarea tineri a adunat sute de reacții și comentarii. Mai mulți internauți au povestit cum au fost păcălați să închierieze cabana respectivă, dar și alte vile din zone turistice.
„De obicei aplicația AirBNB aprobă un anunț doar cu dovezi. Trebuie să sunați la poliție și să oferiți detaliile bancare unde au fost virați banii. Altceva nu se poate face. Oameni ca ei vor fi mereu. Păcat de sărbătorile voastre”, a scris un membru al grupului.
„Au mai fost postate aceste poze. Era de fapt o cabană din altă țară”, a semnalat un altul.
„Am văzut fel de fel de țepe… ce este de făcut ca să nu mai iei țeapă? O soluție, cum ați proceda? Este nevoie de un exemplu care ne poate salva”, a mai scris un internaut.
Imaginile sunt cu Cabana ”Popasul Călărețului” din Râșnov, a scris proprietara cabanei, care a recunoscut fotografiile.
„Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciunea”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisar de poliție, Alina-Maria Ivan pentru Gândul.