Prima pagină » Actualitate » Cabinetul doctoriței din Botoșani care a fost de gardă în noaptea morții Alexandrei, vandalizat cu spray cu vopsea NEAGRĂ: „Nu am aer”

Cabinetul doctoriței din Botoșani care a fost de gardă în noaptea morții Alexandrei, vandalizat cu spray cu vopsea NEAGRĂ: „Nu am aer”

Cabinetul doctoriței din Botoșani care a fost de gardă în noaptea morții Alexandrei, vandalizat cu spray cu vopsea NEAGRĂ: „Nu am aer”

Cabinetul medical privat al doctoriței Mariana Pitrop, care a fost de gardă la maternitatea Botoșani în noaptea în care a murit Alexandra, a fost vandalizat. Geamurile cabinetului au fost sparte, iar pe pereți a fost inscripționat mesajul „Nu am aer”, iar dedesubt, numele Alexandrei.

Inscripția redă ultimele cuvinte ale tinerei care a murit la spital, când medicul Mariana Pitrop era de gardă. Poliția a fost sesizată în acest caz și s-a deschis un dosar penal pentru distrugere, potrivit Botoșani News.

 „Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanţă neagră. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Tânăra însărcinată era mamă a trei copii

Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit la spital, era însărcinată și era mama a trei copii mici. Ea a fost internată la spital, unde a fost ignorată timp de șapte ore, după cum arată primul raport al anchetei pe care a desfășurat-o Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Instituția s-a autosesizat, declanșând o inspecție imediat după decesul tinerei. A fost verificat modul în care a fost tratată pacienta, arată un comunicat al DSP.

„Reprezentanții legali ai unității sanitare le-au pus la dispoziție foaia de observație clinică generală a pacientei în copie, graficul de gărzi al medicilor, registrele întocmite la camera de gardă și nota de relație întocmită de medicul de gardă. La data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziția inspectorilor sanitar procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”, a spus Teodor Ferariu, directorul DSP.

Abandonată toată noaptea cu dureri atroce

Alexandra a fost internată pe data de 17 august la orele 23.30 cu din cauza unor „sângerări pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul pus a fost ”sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră și anemie secundară.

Tinerei i s-a administrat tratament simptomatic.

Între 00.45, când au fost finalizate analizele medicale și ora 7.35, când efectiv a intrat în stare de șoc, Alexandra nu a primit niciun fel de ajutor, adică așa cum arată raportul DSP, nu au fost raportate în foaia de investigații intervenții terapeutice și manevre de îngrijire. În plus, așa cum arată și reprezentanții spitalului, medicul de gardă de la Maternitate nu a considerată necesară evacuarea sarcinii.

Tânăra a fost lăsată să îndure dureri inimaginabile, în ciuda faptului că a insistat să fie chiuretată.

„Doamna doctor nu a venit decât la ora 1.00 să vadă pacienta. Asistenta a condus pacienta de patru ori la baie, pacienta s-a plâns, în jurul orei 5.00 și a insistat să fie chiuretată iar la ora 5.11 s-a sunat medicul de gardă și s-a comunicat faptul că pacienta insistă să se intervină chirurgical. Medicul a recomandat continuarea supravegherii pacientului și că nu se impune intervenția. S-a comunicat doar telefonic”, a precizat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean.

Actul constatator al decesului Alexandrei, mămica cu trei copii care a murit la spitalul din Botoșani, pare să cimenteze suspiciunile de malpraxis atât ale echipei medicale de gardă din acea noapte, dar și a medicului curant al tinerei. Din actul oficial rezultă nu mai puțin de două afecțiuni severe, care, fiecare în parte, ar fi putut cauza decesul în cazul în care nu ar fi fost tratate responsabil și profesionist din timp.

Este vorba de edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios. Aceste două afecțiuni nu apar peste noapte, au simptome distincte, ele puteau fi identificate din timp, atât de medicul curant, sau al celui de familie la controalele periodice din timpul sarcinii.

Sursa FOTO: Botoșani News

 

Citește și