Cafeaua celulară și carnea cultivată în LABORATOR, tot mai aproape de realitate. Asociația Pro Consumatori răspunde la INOVAȚIILE alimentare
This browser does not support the video element.
Concepte precum cafeaua celulară și carnea cultivată în laborator sunt tot mai aproape de realitate. Asociația Pro Consumatori (APC) a inițiat recent un sondaj pentru a afla părerea românilor despre aceste produse și disponibilitatea lor de a le consuma.
Președintele APC, Costel Stanciu, a exprimat o poziție fermă împotriva cărnii sintetice, catalogând-o drept un „surogat fabricat în laboratorul lui Frankenstein”. Stanciu a subliniat necesitatea interzicerii producției și comercializării acesteia în România, citând exemplul Italiei care, la sfârșitul anului trecut, a adoptat o lege în acest sens.
„Carnea sintetică este un surogat fabricat în laboratorul lui Frankenstein. Carnea sintetică trebuie interzisă în România, așa cum a făcut și Italia la sfârșitul anului trecut când, printr-o lege a interzis producția și comercializarea cărnii sintetice. Fermierii din România trebuie să vină alături de Asociația Pro Consumatori pentru a pune presiune pe Guvernul României ca printr-o ordonanță de urgență să interzică comercializarea și producția cărnii sintetice in România” a declarat Stanciu pentru România TV.
Președintele APC: „Nu e un produs sănătos pentru organismul uman”
Potrivit acestuia, procesul de obținere a cărnii sintetice implică utilizarea celulelor stem prelevate de la animale, cultivate în bioreactoare și hrănite cu diverse substanțe, inclusiv hormon de creștere și antibiotice.
„Carnea sintetică se obține din celule stem prelevate de la animale, din embrionul fătului și sunt hrănite la început cu lichid amniotic, după care în bioreactoare, sunt cultivate și hrănite cu hormon de creștere, cu carbohidrați, cu alte substanțe, cu antibiotice. Deci nu este un produs sănătos pentru organismul uman”, a continuat președintele APC.
Sursă video: România TV
Sursă foto: Shutterstock