Prima pagină » Actualitate » Calendarul probelor scrise de la prima sesiune de BACALAUREAT din 2024. Când se desfășoară examenele și care sunt regulile

Calendarul probelor scrise de la prima sesiune de BACALAUREAT din 2024. Când se desfășoară examenele și care sunt regulile

Calendarul probelor scrise de la prima sesiune de BACALAUREAT din 2024. Când se desfășoară examenele și care sunt regulile
Bacalaureat 2024. Sursa Foto ilustrativ: Shutterstock

Prima sesiune a Bacalaureatului se va desfășura între 1 și 5 iulie 2024, în 477 de centre. 134.000 de candidați sunt așteptați să susțină examenele pentru „maturitate”.

Ministerul Educației anunță: „Probele scrise din prima sesiune (iunie – iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre”.

Bacalaureat 2024: Calendarul probelor scrise

Luni, 1 iulie, va avea loc proba de limba și literatura română. Marți, 2 iulie, va fi proba obligatorie a profilului (matematică la profilul mate-info, istorie la științe umaniste și filologie).

Joi, 4 iulie, va fi proba de alegere a profilului și specializării pentru 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, sociologie și psihologie. Pe 5 iulie va fi proba de limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, specializările și profilurile, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa Foto: Shutterstock

Bacalaureat 2024: Regulamentul

Probele încep de la ora 09:00, accesul elevilor în elevi fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 08:30. Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Vor beneficia de prelungire cu cel mult două ore elevii care au solicitările aprobate de la comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidații vor utiliza numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.  La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, sacoșelor, poșetelor, laptopurilor, calculatoarelor, stick-urilor de memorie, telefoanelor mobile, tabletelor, ceasurilor inteligente, manualelor, dicționarelor, notițelor și însemnărilor. Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, ori să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale. Candidații care încalcă regulamentul vor fi eliminați din examen și nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

Când vor fi publicate primele rezultate?

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile vor fi depuse și transmise în aceeași zi, între orele 12 și 18, prin mijloace electronice.

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru 12 iulie 2024, în centrele de examen și pe platformele online.

Pentru a absolvi Bacalaureatul, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la examene, dar trebuie să obțină media 6 la toate probele scrise.

Citește și: 

BACALAUREAT 2024 | Examenul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice

Bacalaureatul, de la examenul „maturității” la cel al „neprezentării.” Unde se duc elevii care abandonează școala? Expert: „Să predăm un mod de a fi”

Încep înscrierile la BACALAUREAT 2024! Actele necesare și calendarul examenului / Ultima săptămână de cursuri pentru elevii de clasa a XII-a

 

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și