Call of Duty BLACK OPS 6 va fi despre Războiul din Golf și va fi lansat prin Xbox Game Pass
Call of Duty Black Ops 6, deși nu are încă data de lansare anunțată, va avea povestea plasată la începutul anilor ’90, în timpul Războiului din Golf, potrivit unor zvonuri distribuite de mai multe site-uri de știri din domeniul jocurilor video.
Microsoft va detalia mai multe despre joc luna viitoare, la evenimentul Xbox Showcase pe 9 iunie 2024.
Compania producătoare de console Xbox plănuiește să lanseze ediția din acest an a jocului Call of Duty prin Xbox Game Pass pentru prima dată, o premieră pentru franciză.
Următorul Call of Duty va fi plasat în anul 1991
Următorul Call of Duty îi duce pe jucători în Irak, în anul 1991. Povestea va fi despre Războiul din Golf din anii 1990-1991, în timpul Operațiunii „Furtuna în Deșert”. Tancurile M1 Abrams, avioanele de luptă F-16 și aeronavele de atac Lockheed AC-130 s-au remarcat atunci.
Potrivit unor speculații de pe Insider Gaming, jucătorii ar putea folosi diferite arme folosite în războiul de atunci (M4, AS Val, VSS Vintorez, M16A2, AK-74, rachete portabile antitanc M47 Dragon, pistolul Makarov). Black Ops 6 ar putea introduce vehicule, în special faimoasele tancuri americane M1 Abrams. Tradiționalul mod Zombies va fi inclus în joc.
Potrivit Eurogamer, Call of Duty Black Ops 6 va fi lansat prin Xbox Game Pass pentru prima dată. Este o premieră pentru franciză. Va fi al doilea titlu din franciza Call of Duty sub tutela Microsoft de la achiziționarea companiei Activision-Blizzard. Achiziția a fost realizată în octombrie 2023. Marele producătorul al consolelor Xbox a achizționat și compania Zeni Max, inclusiv Bethesda (cunoscută pentru francizele Fallout, Elder Scrolls, Wolfenstein, Doom).
Războiul din Golf – Victoria care a spălat rușinea Americii după Vietnam
În anul 1990, Irakul condus de dictatorul Saddam Hussein, a invadat țara învecinată bogată în petrol, Kuweit. Irakul abia ieșise dintr-un război sângeros cu Iranul, în care a folosit arme chimice. America, împreună cu forțele coaliției internaționale (din 42 de țări), au declanșat cea mai mare campanie de bombardamente aeriene cum nu s-au mai văzut de la Războiul din Vietnam încoace. Într-o singură lună, forțele irakiene, fiind înfrânte, s-au retras din Kuweit.
Saddam Hussein a ordonat incendierea a 605 sonde de țiței, provocând o catastrofă ecologică. Președintele american de atunci, George W.H.Bush, a celebrat victoria printr-o mare paradă, spălând rușinea Americii după eșecul din Vietnam. Imaginile de pe „Autostrada Morții” au șocat publicul internațional. Peste 1.000 de irakieni au murit incinerați în vehiculele bombardate de aeronavele americane când încercau să evacueze Kuweit. Președintele Bush ar fi ordonat încetarea imediată a ostilităților.
Dictatorul irakian Saddam Hussein a rămas la putere până în 2003, când a fost răsturnat în urma celui de-al doilea război din Golf declanșat de George W. Bush jr., fiul președintelui american George W.H. Bush.
Microsoft pariază pe franciza Call of Duty după ce a închis patru studiouri
Potrivit IGN, Microsoft a închis pe 7 mai patru studiouri care au aparținut companiei Bethesda. Microsoft susține că va prioritiza francizele de jocuri video de succes. Anunțul vine în contextul în care serialul „Fallout” produs de Bethesda se bucură de succes pe Amazon Prime Video.
Printre acestea se enumeră Arkane Austin (producătorul unor jocuri de succes ca Dishonored, Prey, Deathloop, dar și jocuri eșuate ca Redfall), Alpha Dog Games, Tango Gameworks (The Evil Within). Roundhouse Studios a fost absorbit de dezvoltatorul The Elder Scrolls Online, ZeniMax Online Studios.
Microsoft, corporația evaluată în prezent la peste 3 trilioane de dolari, nu a spus câți angajați își vor pierde locurile de muncă, dar concedieri semnificative sunt inevitabile. Anunțul Microsoft privind concedierile de la Bethesda vine la trei luni după ce alți 1.900 de angajați au fost concediați.