Calvarul româncei care s-a îmbolnăvit după VACCINUL anti-COVID și se luptă cu Pfizer-BioNTech. ”Seara îmi dezumflau capul, dimineața se umfla iar”

Publicat: 07/07/2024, 08:00

O româncă a făcut o boală a sângelui extrem de rară și gravă, după ce s-a imunizat anti-COVID-19, cu unul dintre primele vaccinuri produse în pandemie, iar efectele secundare îi pun acum viața în pericol. Diagnosticul de trombocitopenie asimptomatică i-a fost pus de medicii din Germania, unde femeia locuiește temporar, și tot aceștia i-au confirmat că afecțiunea a fost o consecință a vaccinului Pfizer-BioNTech. Boala este trecută pe lista efectelor adverse ale vaccinului anti-COVID produs împreună de cele două companii, americană și germană. De un an și jumătate, femeia cere în instanță dreptul la tratament și despăgubiri, pe care, dacă nu le va primi de la judecătorii români, vrea să le solicite la CEDO. 

  • Gabriela Lawniczak (55 de ani) și-a făcut, pe rând, toate cele trei doze de vaccin, ca să poată călători în perioada pandemiei fără restricții. După vaccinare, au apărut amețeli și sângerări nazale. Analizele au scos la iveală un diagnostic crunt.
  • Între timp, boala a avansat și fiecare zi a devenit un adevărat calvar: chiar și o mică vânătaie îi pune viața în pericol, riscând să facă fie un AVC, fie o hemoragie care să aibă consecințe fatale.
  • Românca a devenit dependentă de un tratament costisitor, fără de care nu mai poate trăi. O singură injecție, pe care o face la aproximativ două săptămâni, costă 1.900 de euro. Luni de zile, a făcut acest tratament în Germania, unde plătea și asigurări sociale.
  • Gabriela a vrut să se întoarcă însă în țară și să-și continue tratamentul, doar că solicitarea pe care a făcut-o la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vâlcea nu a fost aprobată.
  • Femeia a dat în judecată Ministerul Sănătății, Guvernul și compania BioNTech – care deține autorizația de punere pe piață a vaccinului produs împreună cu Pfizer – pentru a-și câștiga dreptul de a primi injecția esențială pentru viața, dar cererea de chemare în judecată i-a fost respinsă recent, de Tribunalul București.
  • Gabriela Lawniczak spune că are de gând să apeleze la toate căile de atac posibile în România, iar dacă nu i se va face dreptate în țară, va sesiza CEDO, împreună cu alți români care au avut de pătimit după vaccin.

Românca este căsătorită cu un cetățean polonez, care lucrează în Germania. Deși obișnuia să facă naveta România-Germania, în perioada pandemiei a vrut să fie în permanență alături de soțul său. Gabriela a locuit în acea perioadă în Germania, doar că, în urma unor probleme administrative urgente, a fost nevoită să se întoarcă în România.

În 2021, m-am pomenit cu o scrisoare prin care eram anunțată că locuința din România este scoasă la licitație pentru ceva ce făcuse fostul meu soț. A trebuit să vin acasă să văd despre ce este vorba, altfel îmi pierdeam casa. Am călătorit fără să am nevoie de vaccin din Germania în România, dar exact când mă aflam în țară, a apărut vaccinul. A trebuit să mă vaccinez ca să pot călători. Mulți vor spune că nu trebuia, că puteam să fac teste, dar problema era că riscam să mă îmbolnăvesc de COVID, să stau în carantină și să mă trimită înapoi”, și-a început povestea Gabriela Lawniczak.

În toată această perioadă în care a călătorit, femeia și-a făcut schema completă de vaccinare: prima doză în Polonia, iar celelalte două în România.

După ce și-a făcut cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer-BioNTech, viața Gabrielei Lawniczak s-a transformat încet, încet într-un coșmar în care trăiește și în ziua de azi.

Dacă după primele două doze nu a resimțit decât un ușor disconfort în zona injectată, după cea de-a treia doză, a acuzat o stare de amețeală, care se accentua pe zi ce trecea. Se afla în Germania când a decis să meargă să-și facă un set de analize, dar fără să se gândească vreo secundă că rezultatele vor scoate la iveală un diagnostic șocant.

La trei zile după cea de-a treia doză, m-am întors în Germania. M-am așezat pe pat, îmi era un pic rău, mă lua amețeala și aveam niște palpitații ciudate. Eu nu am avut niciodată probleme de sănătate, nu am luat în viața mea medicamente. Mi-am luat tensiunea și era mare. Se învârtea casa cu mine. M-am speriat, dar nu m-am gândit sub nicio formă că este de la vaccin. Aveam și niște sângerări din nas, dar am crezut că sunt de la inimă. Medicul mi-a spus că trombocitele mi-au ieșit mici și mi-a dat trimitere către un specialist hematolog. Am început să citesc atunci despre trombocite și am intrat în panică, cancerul și lupusul sunt două dintre cauzele care scad numărul de trombocite”, a spus Gabriela Lawniczak, pentru Gândul.

”Medicul din Germania mi-a spus că sunt mulți care au făcut boala de la vaccin”

Primul medic german a exclus vreo legătură între vaccinul anti-COVID și boala pe care tocmai și-o descoperise. Cel de-al doilea medic, respectiv specialistul hematolog, i-a dat de înțeles că acesta ar putea fi cauza. După noi investigații și analize, cel de-al treilea medic, din România de data aceasta, i-a confirmat fără rezerve diagnosticul și cauza bolii.

Între timp, starea de sănătate a femeii s-a agravat, odată cu instalarea simptomelor obișnuite pentru această afecțiune.

Începusem să mă învinețesc, dar nu aveam dureri. Îmi pocnesc venele fără să fac nimic, mă trezesc vânătă. Toți medicii mă întrebau ce medicamente iau și le-am spus că nu am luat în viața mea pastile. Medicul hematolog din Germania mi-a spus că am făcut trombocitopenie asimptomatică de la vaccin și că sunt mulți care au făcut boala asta de la vaccin”, a mai povestit Gabriela despre momentul în care a aflat că suferă de o boală pe cât de rară, pe atât de periculoasă.

Pericolul este atât de mare încât, la cea mai mică vânătaie care îi pare, Gabriela trebuie să se ducă urgent la doctor, pentru că altfel riscă să facă hemoragie sau AVC.

”Mi-au dat tratament cu cortizon și m-au ținut două luni sub supraveghere, să vadă dacă funcționează. După aceea, am fost nevoită să mă întorc iar în România. La trei săptămâni, de la pastile m-am umflat toată, mi s-a umflat mai ales capul, nici nu mai puteam să merg. În România, am stat numai prin spital. Seara îmi dezumflau capul cu o perfuzie, dimineața se umfla iar”, a mai spus Gabriela Lawniczak.

Specialistul hematolog din Germania a fost primul care i-a diagnosticat cumplita boală și cauza ei, care au fost confirmate ulterior și de un medic din România

”Când am văzut că mă umflu, mi-am cumpărat loc de veci”

Odată ce s-a întors în Germania și s-a dus la control, medicul său hematolog a fost șocat de starea în care se afla.

Nu mă mai cuprindeau ochelarii, aveam fruntea mică și fața imensă, nu puteam să mai merg, să mă duc la toaletă singură, să tai ceva. Când am văzut că mă umflu, mi-am cumpărat loc de veci, să aibă unde să mă pună, că nu vreau să mă îngroape prin străinătăți. M-am întors în Germania și medicul mi-a spus că nu trebuia să mă umflu așa mult”, a mai adăugat femeia.

Românca povestește că se umflase atât de rău din cauza pastilelor încât nici nu mai putea să meargă fără să fie sprijinită de cineva (foto: arhivă personală)

După aceste noi probleme, medicii i-au schimbat tratamentul. O dată la două-trei săptămâni, i-au recomandat să facă o injecție care costă 1.900 de euro și care era decontată de casa de asigurări de sănătate din Germania.

Din mai multe motive, Gabriela a dorit să continue tratamentul acasă, în România. Ea nu cunoaște limba germană și doar traducătorul care o însoțește de fiecare dată la doctor costă 40 de euro pe oră. În plus, românca voia să primească explicații de la medici în limba ei maternă.

Casa de asigurări din Germania a făcut toate demersurile necesare pentru ca românca să primească tratamentul și în România. În plus, ea a depus cereri peste cereri la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vâlcea, pentru a i se aproba tratamentul, dar fără succes.

După cea de-a treia doză de vaccin, Gabriela Lawniczak a făcut o boală rară de sânge, extrem de periculoasă (foto: arhivă personală)

”Eu nu condamn pe nimeni, dar vreau măcar un răspuns”

Inițial, motivul invocat a fost acela că nu are asigurare de sănătate în țară, dar chiar și după ce a acceptat să plătească asigurările, situația nu s-a schimbat.

Femeia a dat în judecată Ministerul Sănătății, Guvernul și producătorii vaccinului anti-COVID Pfizer-BioNTech, fiind prima persoană din România care s-a războit cu toate aceste instituții după vaccinare.

Deși cererea de chemare în judecată i-a fost respinsă, femeia spune că are de gând să apeleze la toate căile de atac posibile în România. Dacă nu i se va face dreptate în țară, următorul pas este acela de a sesiza CEDO și nu o va face singură, ci vrea să-și unească forțele și cu alți români care au avut de pătimit după vaccin.

”Eu nu condamn pe nimeni, dar vreau măcar un răspuns, de ce nu beneficiez de tratament în România”, a mai spus femeia. Deși își dorește să se întoarcă acasă, practic, Gabriela este blocată în Germania, țară care îi asigură tratamentul de care depinde viața sa.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Sute de procese după vaccinarea anti-COVID. O pacientă cere daune de un milion de euro, acuzând că a rămas cu o boală cu tratament pe viață

Tânăr din Bacău, afectat de o BOALĂ RARĂ, la două luni după a treia doză de vaccin anti-Covid. ”Fața a paralizat complet, dormeam cu ochii deschiși”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Mai bine de jumătate de ţară intră sub cod galben de caniculă începând de duminică....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Doliu în lumea cinematografiei! Jon Landau, producătorul capodoperelor „Titanic” și „Avatar” a murit la 63...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Obiectele luminoase, descoperite în Universul timpuriu, îi derutează pe oamenii de știință
×