Campionul Cătălin Chirilă, declarație de dragoste de ZIUA NAȚIONALĂ: „Nu vă imaginați cât de frumos mă simt privit ca sportiv pentru România!”
This browser does not support the video element.
Ediția din această săptămână a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a pus lumina pe cei despre care s-a spus în trecut și continuă să se spună și astăzi că sunt eroii României. În ajunul Zilei Naționale, sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, Adrian Artene a purtat o discuție emoționantă cu unul dintre sportivii care au așezat numele României în cărțile de istorie, deseori, cu un spirit al sacrificiului împins la extrem.
Campion la caiac-canoe, Cătălin Chirilă duce mai departe povestea încununată cu succes a celui care a fost Ivan Patzaichin.
Despre mândria de a fi român
Adrian Artene a deschis și subiectul mândriei de a fi român. Într-un moment atât de important, în pragul Zilei Naționale, gazda podcastului „Altceva” a vrut să știe dacă „băiatul acela din Sarichioi a avut vreodată un moment când, din varii motive, s-a rușinat să mărturisească faptul că este român?”.
„Nu”, a răspuns categoric canoistul lipovean. Mai mult, Cătălin Chirilă a arătat că inclusiv în ochii colegilor canoiști este privit cu respect:
„Nu vă imaginați cât de frumos mă simt privit ca sportiv pentru România! România mereu a reprezentat o putere în sport. Nu cred că există sportiv pe plan internațional care să nu fi auzit de domnul Ivan Patzaichin. Așa cum și eu cunosc legende din Ungaria, Germania, sunt sigur că și sportivii de top ai lumii știu istoria noastră în sport” – Cătălin Chirilă
„Altceva”, un altfel de podcast
„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul.
E „Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele. Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.
Emisiunea de vineri, 30 noiembrie, din podcastul „Altceva” poate fi urmărită aici:
CITEȘTE ȘI: