Prima pagină » Actualitate » Când se fac PLĂȚILE pentru venitul minim de incluziune? Anunțul de ultimă oră al Ministerului Muncii. Peste 200.000 de beneficiari așteaptă banii

Când se fac PLĂȚILE pentru venitul minim de incluziune? Anunțul de ultimă oră al Ministerului Muncii. Peste 200.000 de beneficiari așteaptă banii

Când se fac PLĂȚILE pentru venitul minim de incluziune? Anunțul de ultimă oră al Ministerului Muncii. Peste 200.000 de beneficiari așteaptă banii
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Ministerul Muncii anunță că, începând de marți, vor demara plățile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune, iar suma totală destinată celor 209.856 de beneficiari în această lună este de 132.918.895 de lei.

Prin intermediul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a demarat astăzi procesul de plată destinat beneficiarilor Venitului Minim de Incluziune (VMI), un sprijin financiar ce a înlocuit venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei începând cu 1 ianuarie 2024.

Beneficiarii, în număr de 209.856, inclusiv familii și persoane singure, vor primi plățile conform următorului calendar:

  • în data de 20 februarie se vor credita conturile celor care au optat pentru primirea banilor pe card, iar în ultima decadă a lunii, între 22 februarie și ziua de 28 februarie, se va asigura plata prin mandat poștal conform convenției stabilite cu Poșta Română.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat că VMI reprezintă un program esențial de asistență socială, având scopul de a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să facă față mai ușor dificultăților financiare.

„VMI reprezintă un program de asistenţă socială, creat pentru a ajuta persoanele şi familiile aflate în situaţii vulnerabile să depăşească mai uşor obstacolele financiare pe care le întâmpină.

Încurajează accesul la educaţie, întrucât copiii din familiile beneficiare de VMI înscrişi la şcoală vor beneficia automat şi de bursa socială. Încurajează şi încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM, iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip ”A Doua Şansă” pentru a le creşte şansele de angajare”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Suma totală de peste 132 de milioane de lei va fi distribuită în această lună, fiind parte a eforturilor de sprijinire a celor aflați în nevoie și vulnerabilitate socială, potrivit News.ro.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și