Prima pagină » Actualitate » Când se poate urca pe terasa Arcului de Triumf. Primăria Capitalei a anunțat programul de vizitare

Când se poate urca pe terasa Arcului de Triumf. Primăria Capitalei a anunțat programul de vizitare

Primăria Capitalei a anunțat că Arcul de Triumf este deschis de sâmbătă pentru public. Vizitatorii pot urca pe terasa celebrului monument.

„Persoanele care se bucură de străzile devenite pietonale sunt invitate să încheie plimbarea cu o privelişte inedită asupra Bucureştiului, pe terasa Arcului de Triumf.

Arcul de Triumf va fi deschis pentru vizitare în fiecare sâmbătă și duminică, până în data de 30 octombrie, accesul fiind gratuit”, a anunțat, sâmbătă, Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 14 mai, monumentul va putea fi vizitat între orele 12:00 si 24:00, accesul ultimilor vizitatori făcâdu-se la ora 23:30.

„În următoarele zile de weekend programul va fi 12:00 – 20:00, ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 19:30. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat”, mai precizează PMB.

Sâmbătă, 14 mai, este Noaptea Muzeelor

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București şi instituţiile de cultură din subordine, se alătură Nopţii Europene a Muzeelor, care se desfășoară sâmbătă, 14 mai, și își așteaptă vizitatorii cu expoziții, spectacole de muzică și teatru, recitaluri, prezentări interactive și tururi ghidate ale unor case memoriale din Capitală.

Cele 22 de instituții de cultură din subordinea Primăriei Capitalei au pregătit un program complex pentru prima Noapte a muzeelor fără resticții sanitare, de la debutul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în Noaptea Muzeelor vor putea fi vizitate 22 de instituții de cultură aflate în administrarea Primăriei Capitalei: Teatrul Țăndărică, Muzeul Municipiului București, Muzeul George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Victor Babeș, Muzeul Fredric Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Casa Artelor Dinu Lipatti, Muzeul Național al Literaturii Române, Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor, Casa Memorială George și Agatha Bacovia, Casa memorială Ion Minulescu și Claudia Millian, Casa Memorială Liviu și Fanny Rebreanu, Casa Memorială Anton Pann, Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Opera Comică pentru Copii, ARCUB și Primăria Municipiului București.

Toate detaliile despre Noaptea Muzeelor, program și ce se poate vizita, pot fi citite AICI.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și