Prima pagină » Actualitate » Când se pune varza la murat, de fapt. Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure

Când se pune varza la murat, de fapt. Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure

Când se pune varza la murat, de fapt. Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure
Când se pune varza la murat, de fapt. Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure

În această perioadă, românii își pregătesc debaraua, beciul și cămara pentru următoarele luni. Printre preparate se află, de altfel, varza, conopida, castraveții, gogonelele și gogoșarii murați. Multe gospodine folosesc ingrediente naturale, pentru ca murăturile să aibă un gust autentic. Însă, v-ați întrebat vreodată când se pune varza la murat și ce ar trebui să faceți dacă apa murăturilor devine tulbure? Detaliile se află mai jos.

V-ați întrebat vreodată în ce perioadă se pune varza la murat? Acest preparat tradițional, regăsit în multe dintre casele românilor, poate fi utilizat în multe mâncăruri. Din perspectiva tradiției, varza se va pune la murat după data de 26 octombrie, când se sărbătorește Sfântul Dumitru. De asemenea, varza nu se va pune la murat mai târziu de data de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Andrei.

Vezi și Cantitatea exactă de sare pe care să o folosești pentru murături. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Vezi și REȚETA de castraveți murați care va surprinde pe oricine o încearcă

Gospodinele apelează la un truc pentru a scăpa de apa tulbure a murăturilor / sursă foto: Envato

Vezi și Murăturile sunt vedetele sezonului, dar prețul legumelor a crescut. Cu cât se vând CASTRAVEȚII

Vezi și Rețetă de gogonele murate cu 9 ingrediente. Gospodinele trebuie să respecte 3 pași esențiali, pentru un gust autentic

Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure

Apa murăturilor poate deveni tulbure în momentul în care acestea fermentează. Un truc pe care l-ar utiliza gospodinele reprezintă adăugarea unui conservant natural în apa murăturilor. Se poate adăuga o cantitate suplimentară de sare sau oțet. De exemplu, în cazul gogoșarilor, se poate scoate o parte din lichid. Apoi, se adaugă oțet, sare și se va amesteca cât mai bine. Borcanul se va sigila corespunzător și se va depozita într-un spațiu răcoros, ferit de lumină.

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și