În această perioadă, românii își pregătesc debaraua, beciul și cămara pentru următoarele luni. Printre preparate se află, de altfel, varza, conopida, castraveții, gogonelele și gogoșarii murați. Multe gospodine folosesc ingrediente naturale, pentru ca murăturile să aibă un gust autentic. Însă, v-ați întrebat vreodată când se pune varza la murat și ce ar trebui să faceți dacă apa murăturilor devine tulbure? Detaliile se află mai jos.
V-ați întrebat vreodată în ce perioadă se pune varza la murat? Acest preparat tradițional, regăsit în multe dintre casele românilor, poate fi utilizat în multe mâncăruri. Din perspectiva tradiției, varza se va pune la murat după data de 26 octombrie, când se sărbătorește Sfântul Dumitru. De asemenea, varza nu se va pune la murat mai târziu de data de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Andrei.
Vezi și REȚETA de castraveți murați care va surprinde pe oricine o încearcă
Vezi și Murăturile sunt vedetele sezonului, dar prețul legumelor a crescut. Cu cât se vând CASTRAVEȚII
Apa murăturilor poate deveni tulbure în momentul în care acestea fermentează. Un truc pe care l-ar utiliza gospodinele reprezintă adăugarea unui conservant natural în apa murăturilor. Se poate adăuga o cantitate suplimentară de sare sau oțet. De exemplu, în cazul gogoșarilor, se poate scoate o parte din lichid. Apoi, se adaugă oțet, sare și se va amesteca cât mai bine. Borcanul se va sigila corespunzător și se va depozita într-un spațiu răcoros, ferit de lumină.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)