Prima pagină » Actualitate » Când și cum să dezgheți corect FRIGIDERUL. Trucuri esențiale pentru o curățare eficientă și rapidă

Când și cum să dezgheți corect FRIGIDERUL. Trucuri esențiale pentru o curățare eficientă și rapidă

Când și cum să dezgheți corect FRIGIDERUL. Trucuri esențiale pentru o curățare eficientă și rapidă
Când și cum să dezgheți corect frigiderul / sursă foto: Envato

V-ați întrebat vreodată când și cum se dezgheață corect frigiderul? Acesta reprezintă unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice, devenit indispensabil în gospodării. Pentru a-i prelungi durata de viață și pentru ca alimentele să fie depozitate corespunzător, într-un spațiu igienizat, se poate apela la câteva trucuri. Iată cum poate fi făcută o curățare eficientă și rapidă!

Există câteva trucuri esențiale care pot fi abordate pentru a curăța cât mai eficient frigiderul. Specialiștii recomandă, în primul rând, ca aparatul electrocasnic să fie dezghețat o dată la 6 luni. Procesul bianual de dezghețare ar trebui să ajute la prelungirea duratei de viață a frigiderului, dar și la o igienizare eficientă. Însă, înainte ca bucățile de gheață să se topească și să se desprindă de pe suprafețele din interior, există câteva aspecte care ar trebui luate în considerare.

În primul rând, când se face dezghețarea frigiderului? Specialiștii recomandă ca procesul să fie urmat de două ori pe an. În principiu, atunci când se formează un strat de gheață vizibil, ar fi ideal să se mute alimentele și să se înceapă acest proces de dezghețare. Cu cât stratul de gheață este mai gros, cu atât frigiderul va consuma mai multă energie pentru a răci alimentele. De asemenea, ar putea exista posibilitatea ca aparatul electrocasnic să fie dezghețat de mai mult de 2 ori pe an, în condițiile în care acesta este utilizat, în mod frecvent, la capacitate maximă.

Specialiștii recomandă ca frigiderul să fie dezghețat de 2 ori pe an / sursă foto: Envato

Vezi și Din ce cauză se strânge apă în frigider. Soluții pentru REMEDIEREA acestei probleme

Cum să dezgheți corect frigiderul?

În mod normal, o dezghețare și o curățare completă a frigiderului are loc în câteva ore. Dacă procesul de dezghețare are loc iarna, când temperaturile sunt scăzute, alimentele pot sta învelite pe balcon sau pervaz, în tot acest timp. Vara, însă, ar fi ideală o ladă frigorifică încăpătoare în care se poate adăuga gheață, pentru a ține mâncarea rece. După ce alimentele au fost selectate și mutate, este timpul ca frigiderul să se dezghețe.

În primul rând, aparatul electrocasnic trebuie să fie deconectat de la sursa de curent. Apoi, ușile sale vor fi lăsate larg deschise, pentru ca gheața să se topească. Atât în jurul frigiderului, cât și pe raftul de jos trebuie să se așeze prosoape absorbante. Pentru a grăbi procesul de dezghețare, se poate pune o oală cu apă fierbinte înăuntru, acoperită cu un material textil. Însă, odată ce apa din oală se răcește, aceasta trebuie să fie înlocuită, pentru ca procesul de dezghețare să fie mai rapid, arată Fanatik.

După ce frigiderul se va dezgheța, suprafețele trebuie să fie curățate și șterse corespunzător. De asemenea, rafturile mobile pot fi curățate cu detergent, apoi clătite corespunzător sub un jet puternic de apă. Asigurați-vă că atât rafturile, cât și în interiorul frigiderului nu mai există nici miros, nici pete de murdărie. După ce rafturile și suprafețele din frigider sunt curățate, poate fi amplasat un odorizant special pentru a fi menținut un miros proaspăt în interior.

V-ar putea interesa și:

Ce se întâmplă dacă pui o sticlă cu apă lângă calorifer. Cel mai tare truc pentru a micșora factura la încălzire

Cum se depozitează OUĂLE în frigider pentru a le menține proaspete. Ce recomandă experții

Motivul pentru care să adaugi sare pe cojile de portocală. La ce poate fi folosit acest truc

Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și