Prima pagină » Actualitate » Când trebuie schimbat uleiul pentru prăjit. Patru semne la care să fii atent

Când trebuie schimbat uleiul pentru prăjit. Patru semne la care să fii atent

Când trebuie schimbat uleiul pentru prăjit. Patru semne la care să fii atent
Când trebuie schimbat uleiul pentru prăjit / sursă foto: Shutterstock

Uleiul pentru prăjit trebuie să fie schimbat din friteuză, periodic, pentru ca gustul mâncării să nu fie influențat și să se diminueze riscul de incendiu. Iată cele patru semne la care să fii atent.

Este important ca uleiul pentru prăjit să fie schimbat periodic. Deși friteuza poate fi de mare ajutor în bucătărie, pentru a găti preparate crocante și savuroase, nu trebuie să treci cu vederea peste riscurile la care te-ai putea expune, dacă nu schimbi uleiul. Există câteva semne asupra cărora îți poți îndrepta atenția, pentru a cunoaște momentul în care să schimbi uleiul din friteuză.

Când trebuie schimbat uleiul pentru prăjit

Schimbarea uleiului din friteuză este esențială, pentru ca gustul și textura mâncării să nu fie influențată. În plus, schimbarea periodică a uleiului scade riscul de incendiu. De asemenea, nu trebuie să treci cu vederea nici peste riscul alimentar la care te expui, dacă vei consum preparate gătite în ulei învechit.

Uleiul pentru gătit se poate schimba din friteuză în funcție de alimentele care sunt prăjite. De exemplu, în cazul în care prăjești aripioare de pui, fără pesmet, uleiul din friteuză poate fi folosit de 3 – 4 ori. În cazul legumelor prăjite în panadă sau fără pesmet, uleiul pentru prăjit se poate utiliza de 6 – 8 ori, arată Stiripesurse.ro.

Dacă prăjești pește sau alte alimente cu pesmet / aluat, uleiul poate fi folosit de maximum 2 ori. Dacă se va folosi ulei extravirgin, atunci trebuie schimbat după fiecare folosință. În general, s-ar recomanda utilizarea uleiului de floarea-soarelui, deoarece rezistă la temperaturi înalte.

Uleiul pentru prăjit trebuie să fie schimbat din friteuză atunci când începe să genereze fum excesiv sau își schimbă nuanțe. Uleiul trebuie să fie schimbat dacă culoarea sa devine întunecată și tulbure. În plus, uleiul nu trebuie utilizat dacă are un miros neplăcut sau formează spumă / bule la suprafață. În plus, dacă nu schimbi periodic uleiul din friteuză, atunci gustul mâncării ar putea să fie alternat. Totodată, se pot forma compuși periculoși, odată cu degradarea uleiului, și poate să crească riscul de incendiu.

V-ar putea interesa și:

Ouă prăjite cu un gust perfect. Ce ingredient să adaugi în tigaie, înainte de a le prepara

PREPARATUL inventat pentru marele Suleiman Magnificul care a fost adoptat rapid de români. De la Dunăre până la Carpați, toți îl cereau la hanuri

Cum scapi rapid și eficient de mirosul de prăjeală din casă. Metoda naturală pe care trebuie s-o încerci

Care e singurul ulei sănătos pentru cartofi prăjiți și alte prăjeli? Dragoș Pătraru a găsit răspunsul

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele