Dogar Nicolae Florin, candidatul independent la Primăria Brașovului, a fost arestat pentru ultraj, după ce a amenințat-o cu acte extreme de violență pe președinta Biroului Electoral.
Candidatul independent la Primăria Brașovului, Dogar Nicolae Florin, a fost arestat pentru ultraj, după ce a trimis un mail președintei Biroului Electoral 8, Nicoleta Constantinescu, în care o amenința cu acte de violență extremă. Dogar Nicolae Florin ar fi recurs la acest gest, deoarece nu a primit un răspuns mulțumitor la o petiție, pe care acesta o inițiase la data de 7.06.2024.
„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de ultraj prin amenințare, prevăzută de art. 257 alin. (1) C.Pen. raportat la art. 206 alin. (1) C.pen., situația de fapt fiind următoarea:
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov: „În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Brașov, fiind nemulţumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiție formulată de acesta, a adresat preşedintelui institutiei ameninţări cu săvârşirea unor acte grave de violență, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituției.
La data de 9 iunie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore. In aceeași zi, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov
De asemenea, procurorul de pe lângă Judecătoria Brașov vrea să propună arestarea lui Dogar Florin pentru 30 de zile.
„La data de 9 iunie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore. In aceeași zi, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov.
Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Braşov.”, se mai arată în comunicatul instituției.