După ce judecătorii Curții Constituționale i-au respins cererea de anulare a rezultatului primului tur al alegerilor prezidențiale, candidatul Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, a depus contestație în anulare la CCR. În solicitare, Popescu spune că judecătorii au calculat greșit teremenul-limită în care s-a depus cererea, subliniind că cererea sa a fost trimisă în termenul legal prevăzut.
Joi, candidatul PNR la prezidențiale, Sebastian Popescu, a înaintat judecătorilor de la CCR o contestație în anulare, ca urmare a deciziei acestora de a-i respinge contestatia anulării rezultatului primului tur al alegerilor.
În contestatia în anularedepusă, joi, de către Sebastian Popescu, se subliniază că judecătorii CCR au calculat „în mod greşit tardivitatea”, iar cererea sa a fost depusă în termenul prevăzut de lege, adică 27 noiembrie 2024, ora 09:30.
Decizia Curții Constituționale se bazează pe o eroare materială în interpretarea momentului de început al termenului de 3 zile prevăzut de art. 52 alin. (2) din Legea nr. 370/2004. Aceasta prevede că termenul începe să curgă de la „închiderea procesului de votare”.
Prin urmare, solicit:
1. Admiterea contestației în anulare și anularea hotărârii pronunțate de Curtea Constituțională în Dosar nr.3672F/2024
2. Reexaminarea contestației mele privind validitatea alegerilor prezidențiale, având în vedere că aceasta a fost depusă în termen legal, a scris Popescu în solicitarea sa.
Candidatul PNR a reclamat fraudarea legii electorale de către Călin Georgescu, ”prin finanţare ilegală a întregii campanii electorale, având susţinere din afara graniţelor ţării, din partea unor entităţi statale cu scopul de a destabiliza România.”
În şedinţa de joi, Curtea Constituţională a decis să solicite reverificarea şi renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi pe cele nule la alegerile prezidenţiale.
CITEȘTE ȘI:
REACȚIE Candidatul PNR, Sebastian POPESCU, acuză CCR de „mega-măgărie” și „ilegalitate grosolană”