Care este boala secolului, de fapt. Depresia nu mai ocupă primul loc

Publicat: 18 10. 2024, 15:52
Care este boala secolului, de fapt, foto ilustrativa, sursa foto: Envato

Care este boala secolului, de fapt. Cercetările demonstrează că depresia nu mai ocupă primul loc în clasament. Astfel, oamenii de știință au dezvăluit care sunt motivele pentru care s-a ajuns în această situație și la pericole sunt expuși oamenii.

Cercetările noi au arătat că depresia nu mai este boala secolului. Un studiu efectuat de experții de la Cambridge a indicat care este boala care ocupă acum prima poziție în top.

Cum tot mai multe persoane se plâng în ultima perioadă că nu mai au răbdare, specialiștii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că boala secolului nu mai este depresia, ci nerăbdarea. Potrivit Mediafax, 8 din 10 oameni se consideră mai răbdători ca în trecut. Iar asta se traduce prin două motive foarte importante, iar unul dintre ele are legătură cu îmbătrânirea.

Studiile mai spun că majoritatea persoanelor devin mai puțin tolerante, pe măsură ce înaintează în vârstă. Asta se explică și prin faptul că oamenii au senzația că timpul devine mai prețios odată cu trecerea anilor. Al doilea motiv pentru care oamenii nu mai au răbdare este strâns legat de tehnologia mobilă. Astfel, telefoanele mobile joacă un rol negativ în viața oamenilor.

Ce efecte negative are nerăbdarea

Foarte multe persoane s-au obișnuit să aibă totul la îndemână și le vine greu să stea la vreo coadă, la magazin sau la farmacie. Și din păcate, ei ajung să fie frustrați sau agitați, fapt care îi poate îmbolnăvi serios.

Specialiștii sunt de părere că boala poate avea consecințe negative, precum stresul și anxietatea. Oamenii devin mult mai ușor anxioși atunci când lucrurile nu se întâmplă așa de repede pe cât și-ar dori. Prin urmare, sănătatea mentală ar putea avea de suferit.

De asemenea, neastâmpărul este asociat cu frustrarea, iritarea și chiar cu furia. Aceste emoții pot să amplifice stresul, care, la fel, afectează sănătatea. O altă cercetare susține că boala secolului poate să contribuie la obezitate, dar și la obiceiul de a amâna lucrurile.

În plus, persoanele nerăbdătoare riscă să fie nechizbuite și să ia decizii pripite, negândite. Un alt studiu mai susține că „cei nerăbdători erau mai predispuşi la consumul excesiv de alcool şi la violență”.

CITEȘTE ȘI:

Boala rarisimă și cumplită de care suferă Anca Țurcașiu de la Asia Express. Este incurabilă