Care este cea mai GUSTOASĂ rețetă pentru pomana porcului și ce ingrediente secrete pot fi folosite pentru ca acest preparat să iasă delicios

Publicat: 19 12. 2023, 18:59
FOTO - Caracter ilustrativ

În această perioadă, „pomana porcului” este un preparat la modă, care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea acestui animal domestic.

Ingredientele sunt următoare:

  • 1 kg carne de porc și macră și cu grăsime;
  • 2 bucâți mari de ceapă albă;
  • 2 lingurițe boia de ardei;
  • sare, după gust;
  • cârnați de casă;
  • brânză de burduf;
  • murături preferate;
  • mămăligă.

Mod de preparare:

Se spală bucata de carne, se tamponează cu șervețele de surplusul de apă, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari, potrivit bucataras.ro.

Se pune pe foc o oală/cratiță din fontă să se încingă, apoi se adaugă mai întâi bucățile cu grăsime și se lasă până se rumenesc ușor și lasă untură. Ulterior, se adaugă restul bucăților de carne și se lasă să se călească. La un moment dat vor lăsa sos și se lasă să fiarbă în sucul propriu.

Ceapa se curăță și se taie mărunt și se adaugă peste carne, se adaugă și boiaua de ardei, se amestecă bine și se lasă să fiarbă în continuare cu capac.

De câte ori este nevoie, se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Între timp, se adaugă și sare după gust si se lasă să fiarbă în sos și cu sarea. Timpul de fierbere durează în funcție de cantitatea de carne.

Între timp, se pune separat cârnatul la prăjit și se pregătește și mămăliga. Când toate sunt gata, se servește  alături de brânza bună de burduf și de murăturile preferate.