Care este cel mai bun șorici și cu cât se vinde la piață. Prețul nu este deloc de neglijat
This browser does not support the video element.
Apropierea Crăciunului îi face pe unii români să caute în măcelării și băcănii artizanale cel mai fin și mai gustos șorici. Cel veritabil, pârlit după modelul gospodăriilor țărănești ajunge la 250 kg, în schimb șoriciul gros, dar opărit costă de cinci ori mai ieftin și mai ușor de găsit.
Sătenii care cresc un purcel sunt uluiți de cât costă șoriciul pârlit la oraș. În băcănii ajunge și la 250 de lei kilogramul. Cel mai ieftin e la prima mână.
La șase dimineața, în acest punct de desfacere al unei fabrici de mezeluri au fost livrate zece kilograme de șorici pârlit, iar la ora 10:00 nu mai era nici urmă de marfă. Pentru că șoriciul preparat ca la țară este o afacere bună încă de acum un an, după sacrificare porcii ajung pe două linii separate: șoriciul este opărit, aceasta este metoda clasică industrială sau este ars cu arzătorul.
În acest al doilea caz, după aceea este rulat sub formă de clătită și trimis la vânzare. Șoriciul e vânat de clienți încă de cum se descarcă marfa. Un porc de 90 de kilograme are cam 3 kg și jumătate de șorici, dacă l-am vinde pe acesta, banii ar fi cât pentru jumătate de porc.
CITEȘTE ȘI: