Prima pagină » Actualitate » Care este cel mai popular aliment congelat pe care trebuie să nu-l consumați niciodată. Ce pericole vă pândesc, în opinia cardiologilor

Care este cel mai popular aliment congelat pe care trebuie să nu-l consumați niciodată. Ce pericole vă pândesc, în opinia cardiologilor

Care este cel mai popular aliment congelat pe care trebuie să nu-l consumați niciodată. Ce pericole vă pândesc, în opinia cardiologilor

Sunt alimente care se pot conserva perfect prin congelare. Dar sunt și altele, care pot fi extrem de dăunătoare pe termen lung. Dar câteva produse congelate pe care le găsim în magazine nu ar trebui consumate niciodată. Avertismentul vine de la cardiologi și nutriționiști care spun că acestea conțin multă sare și calorii care afectează sănătatea inimii.

În mare, alimentele primare congelate, carne, fructe, legume, pește neprocesate sunt OK, dar sunt de evitat produsele procesate congelate, de orice fel, chiar și mâncarea gătită în exces pe care încercăm să o păstrăm în congelatoare, sarmale, cârnați, ciorbe, prăjituri etc ne explică Laura Davidescu, medic, master în Nutriție și Siguranță Alimentară. „Din păcate, pe etichete alimentelor nu scrie, ca pe pachetele de țigări, „Atenție otravă!”, doar un pomelnic de compuși, aditivi, coloranți, care nu vă spun nimic. Este bine să cereți părerea nutriționiștilor, mai ales în cazul alimentelor pentru copii”, ne sfătuiește specialistul.

Mult zahăr pentru nimic

La rândul ei, Asociația Americană a Inimii (AHA) spune că pericolul constă în faptul că astfel de produse conțin puține substanțe nutritive și niveluri ridicate de calorii goale, sodiu și zahăr.  Mâncărurile congelate nu sunt mai gustoase decât cele proaspete, dar sunt cea mai bună variantă atunci când nu aveți timp sau energie pentru a găti.

Printre produsele congelate pe care nu ar trebui să vă atingeți se află pizza, care conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate care pot crește tensiunea arterială, precum și supraîncărca inima și vasele de sânge, conform foodstory.ro.

Pizza congelată minte foamea, dar nu are nici o valoare nutritivă

Și dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

„Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr”, spune specialistul

Toate aceste ingrediente procesate sunt destul de dăunătoare și individual, pentru că se ambalează în cantități mari de grăsimi și calorii, în timp ce nu oferă practic nicio valoare nutritivă. Iar când le arunci pe toate împreună, ai o rețetă de dezastruoasă pentru sănătatea inimii.

„În timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, avertizează Nanavati.

Nu oferă, practiv, nicio valoare nutritivă

Și dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

„Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr”, spune specialistul

Toate aceste ingrediente procesate sunt destul de dăunătoare și individual, pentru că se ambalează în cantități mari de grăsimi și calorii, în timp ce nu oferă practic nicio valoare nutritivă. Iar când le arunci pe toate împreună, ai o rețetă pentru dezastru când vine vorba de sănătatea inimii.

„În timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, avertizează Nanavati.

Fructele congelate sunt OK când sunt consumate înghețate. Bucățile de mango, ciresele și murele sunt deosebit de gustoase în acest mod sau amestecate în piureuri, iaurturi, sub forma de topping pentru clătite sau vafe. În plus sunt bogate în antioxidanți, specifică nutriționiștii.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele