Care este singurul aliment care conține POSTBIOTICE, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Ce beneficii aduce organismului
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este singurul aliment care conține postbiotice. De asemenea, a explicat care sunt diferențele între probiotice și prebiotice. Iată mai jos detaliile.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este singurul aliment care conține postbiotice și de ce este bine să îl consumăm. A explicat și ce înseamnă prebiotic și probiotic.
A explicat ce înseamnă prebiotic: „Înainte de viață, înseamnă hrana pe care trebuie să o asigurăm coloniilor de bacterii deja existente în intestin. Asta înseamnă că dincolo de alegerile pentru silueta și sănătatea noastră, trebuie să le hrănim și pe ele. Cu ce le hrănime bine? Cu prebiotice. Prebiotice înseamnă, să zic în mare, fibre și carbohidrați. (…) Avem nevoie de banane, dacă se poate un pic mai puțin coapte. Din nou, efect prebiotic garantat. Avem nevoie de ceapă și praz”.
Medicul nutriționist a explicat că pentru ca pielea să aibă parte de beneficii, de exemplu, trebuie să fie un mix între pre, pro și postbiotice.
„Care dintre ele pre, pro sau postbiotice au efecte vizibile și benefice și asupra pielii? Este, de fapt, o interacțiune, pentru că ele, bacteriile care trăiesc în intestin, se completează și se multiplică prin aportul de probiotice de data aceasta. Adică alimente fermentate”, a explicat medicul nutriționist la „Doctor de Bine”.
Care este singurul aliment care conține postbiotice?
Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, singurul aliment care conține postbiotice reprezintă untul.
„Foarte interesant, bacteriile benefice fac postbiotice. Cu o excepție. Avem un aliment care conține în mod natural acid butiric. Este vorba de niște acizi grași cu lanț scurt și acest aliment natural pe care ar trebui să îl consumăm, mai ales că este iarnă, o să vă bucurați, este untul. Untul este singurul aliment care conține postbiotice în mod natural. Indiferent de vârstă, avem nevoie de unt pe pâine pentru că este gustos și aduce postbiotice”, a menționat medicul, potrivit Stirileprotv.ro.
A mai menționat că postbioticele sunt „acești produși de metabolism ai bacteriilor care au efect miraculos”.
V-ar putea interesa și:
Care este unul dintre cele mai bune fructe pentru MEMORIE. Consumat cu regularitate previne demența
Ce se întâmplă în organism dacă bei o cană de ceai de mușețel, zilnic
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ