Cele cinci paciente care se aflau în unitatea mobilă de terapie intensivă a Spitalului„Victor Babeș” au fost transferate, luni seară, la patru spitale din București, după ce trei persoane au decedat în urma unei defecțiuni la nivelul instalației de oxigen. Două dintre acestea sunt internate la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Ele sunt încă de la ora 9 dimineață în stare staționară, ventilate non-invaziv.
Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, a declarat pentru GÂNDUL.RO că starea de sănătate a pacientelor nu s-a schimbat de la momentul transferului, aceasta fiind staționară în continuare, ventilate non-invaziv pe secția de terapie intensivă. De asemenea, cele două paciente respiră cu ajutorul unei măști de oxigen, fără a fi conectate la tuburile de oxigen.
În ceea ce privește pacienta transferată la Spitalul Clinic de Urgență Florească, medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat pentru GÂNDUL.RO, că familia pacientei nu dorește să furnizeze informații cu privire la starea de sănătate a acesteia.
Trei dintre cei opt pacienți internați cu COVID-19 în secția mobilă de terapie intensivă a Spitalul „Victor Babeș” au decedat în urma unei defecțiuni la instalația cu oxigen.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că prioritatea personalului a fost salvarea celorlalți pacienți. Voiculescu a precizat că a încercat să îl anunțe pe primarul Nicușor Dan, dar acesta nu i-a răspuns la telefon.
„Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienți. Imediat ce am ajuns, m-am interesat de situația celorlalți pacienți. M-am asigurat că poliția și familiile pacienților sunt anunțate”, a declarat ministrul, marți, într-o conferință de presă. subliniind că, „l-am sunat aseară pe Nicușor Dan, dar nu mi-a răspuns. Dacă premierul m-ar fi invitat aseară la conferința de presă, aș fi mers”, a mai spus ministrul Voiculescu.