Prima pagină » Actualitate » Care sunt cele mai CĂUTATE limbi străine pe piața muncii. Cei care știu doar engleza sunt plătiți mai puțin

Care sunt cele mai CĂUTATE limbi străine pe piața muncii. Cei care știu doar engleza sunt plătiți mai puțin

Care sunt cele mai CĂUTATE limbi străine pe piața muncii. Cei care știu doar engleza sunt plătiți mai puțin

Piața muncii este tot mai competitivă, iar dacă acum câteva decenii cei care cunoșteau limba engleză erau mai bine plătiți și își găseau mai ușor de lucru, acum lucrurile nu mai stau așa.

În 2024, cei care știu doar engleză nu mai sunt așa de căutați de angajatori, alte limbi străine fiind căutate. Astfel, cei care cunosc limbi mai puțin vorbite decât engleza, pot câștiga bani frumoși, arată Antena3.

Mai mult, limba engleza a devenit deja, în foarte multe cazuri, obigatorie la angajare, iar diferența este acum dată de o a doua limbă străină cunoscută.

Astfel, cei care cunosc și o altă limbă străină pot beneficia de venituri mai mari, plafonul salarial al persoanelor care vorbesc doar limba engleză fiind mult mai mic, potrivit reprezentanților marilor companii.

În ultimii ani, engleza a devenit foarte cunoscută pentru mulți români, motiv pentru care nu mai reprezintă un avantaj la interviurile de angajare.

Cele mai căutate limbi străine în 2024

Vorbitorii de limba germană sunt căutați tot mai mult, iar salariile sunt chiar foarte bune. Aceasta pentru că germana este mai rar vorbită decât engleza, iar angajați care să o vorbească sunt mai puțini.

Lista este continuată de vorbitorii de limba rusă, chineză, franceză, italiană și spaniolă.

„Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. De multe ori, este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul.

Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului.

Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare”, au adăugat reprezentanţii unei companii din Iaşi, pentru adevarul.ro.

Potrivit datelor oferite de Eurostat, 17% dintre românii vorbitori de engleză afirmă că vorbesc foarte bine, 32% bine iar 52% satisfăcător.

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și