Care sunt PLANTELE pe care ai putea să le ții în bucătărie, pentru că purifică aerul și elimină mirosurile neplăcute

Publicat: 29 04. 2024, 17:47
FOTO - Caracter ilustrativ

Anumite plante sunt recomandate pentru a fi ținute în bucătărie, pentru că vor da un aspect mai frumos încăperei, dar vor elimina și mirosurile neplăcute.

Cei mai mulți oameni își petrec cea mai mare parte a timpului în bucătărie, dar odată cu gătitul vin la pachet și mirosurile neplăcute, care se pot răspândi și în celelalte zone din locuință. Dar, înainte a da bani pe diverse substanțe chimice, gândește-te că există soluții naturale pentru a scăpa de acest impediment.

Experții de la Wren Kitchens au colaborat cu Fantastic Gardeners pentru a descoperi cele mai bune plante de apartament pe care le poți pune în bucătărie, potrivit mirror.co.uk. Acestea se întrețin ușor și nu trebuie să fii expert în grădinărit pentru a avea grijă de ele.

Prima plantă recomandată de experți este iedera englezească, dar este important de știut că aceasta este toxică pentru animale, de aceea ar trebui să fie așezată undeva mai sus.

„Iedera engleză este ușor de cultivat în interior și poate adăuga o pată frumoasă de culoare oricărei bucătării. Această plantă este una dintre cele mai bune pentru a ajuta la reducerea poluanților din aerul din interior, cum ar fi formaldehida benzen, care este un produs secundar al fumului de tutun, al gazului de ardere și al focurilor deschise, precum și al mucegaiului și al bacteriilor”, a explicat Radek Babicek de la Fantastic Gardeners.

Printre alte plante recomandate pentru bucătărie se numără și planta de aluminiu. Are frunze metalice și verzi, uimitoare, dar iubește fluctuațiile de temperatură.

De asemenea, plantele de aloe vera sunt o opțiune excelentă. Mai mult, ea este de ajutor atunci când te rănești.

„Dacă te arzi, tăiați o frunză inferioară lângă tulpină și frecați gelul chiar pe arsura. Veți simți o ușurare aproape instantanee”, a explicat expertul.

Alte opțiuni sunt planta de fontă, planta șarpe, dar și o plantă păianjen, eficientă în îndepărtarea mirosurilor neplăcute și a poluanților din bucătărie.