Care sunt principalele SEMNE ale bolilor creierului. Când ar trebui să ne îngrijorăm
Problemele de sănătate ne dau uneori anumite semne pe care, însă, le ignorăm, din diverse motive. Este și cazul bolilor care ne afectează creierul.
Ignorarea acestor simptome poate avea mai multe cauze. Fie că nu reușim să le înțelegem, fie că le asociem cu alte probleme, mai ales cu stresul, fie că alegem să le ignorăm cu bună știință, acestea nu dispar, iar cu timpul se pot agrava.
De aceea, este bine să fim conștienți că organismul ne dă semne atunci când ceva este în neregulă și trebuie să acționăm cât mai rapid posibil.
Care sunt semnele pe care ni le dă un creier bolnav
Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat, la Antena3, care sunt funcțiile creierului, care sunt obiceiurile care contribuie la menținerea sănătății acestui organ extrem de complex și de important, dar și despre semnele care trebuie să ne îngrijoreze.
„Sunt foarte multe elemente. Cel de lângă tine parcă nu mai este la fel. Încurcă cuvintele, nu are echilibru, nu mai poate să facă mișcări fine, nu mai poate să scrie bine. Este ceva care nu merge. Sunt microsemne. Când suntem mai stresați, mai agitați, se produce o închidere a vaselor, atât în cazul inimii, cât și în cazul creierului. Stresul și ischemia duc la accident vascular cerebral”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Cu alte cuvinte, cu cât creierul este mai dezvoltat, mai bine îngrijit și mai exersat, cu atât efectele unei eventuale boli degenerative vor fi resimțite mai târziu.
Se știe deja că deteriorarea creierului începe după vârsta de 40 de ani.
Cheia rămâne prevenția, adică îngrijirea creierului atunci când are cea mai mare nevoie.