Carmen Șatran, studenta la MEDICINĂ condamnată pentru crimă, a fost eliberată condiționat
Carmen Șatran (fostă Bejan), fosta studentă la Facultatea de Medicină din Timișoara care a fost condamnată pentru crimă la 19 ani și opt luni de închisoare, a fost eliberată condiționat după o decizie a magistraților Judecătoriei Gherla.
Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Bejan, care între timp s-a căsătorit şi acum poartă numele de Carmen Şatran. Până în prezent, tânăra a executat 13 ani din pedeapsa de aproape 20 de ani de închisoare primită pentru oribila crimă comisă în iulie 2009, într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara.
„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate ȘATRAN CARMEN, condamnat la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 340 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Bozeşan Maria se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta ședinței.
Femeia a mai încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată, toate cererile de până acum fiindu-i respinse.
Crima de la Timișoara a șocat opinia publică la acea vreme
În august 2009, Bejan, împreună cu iubitul său de la acea vreme, a ucis și tranșat un bărbat în camera sa de cămin din Timișoara.
Ulterior, cei doi au cumpărat un geamantan în care au ascuns cadavrul bărbatului, ulterior ascunzându-l în portbagajul unei mașini.
Carmen Bejan și iubitul ei de la acel moment, Sergiu Florea, au ademenit un bărbat în camera de cămin de la Universitatea de Medicină din Timișoara, pentru ca tânăra să întrețină relații sexuale contra-cost cu acesta.
Pentru că au apărut probleme din cauza banilor, cei doi l-au ucis pe bărbat și apoi au vrut să îi ardă trupul.
De-a lungul vremii, femeia a câștigat o reducere a pedepsei de 540 de zile, în baza legii recursului compensatoriu, cea care le oferă zile de libertate deținuților cazați în condiții improprii. De asemenea, ea a câștigat și 428 de zile de libertate pentru munca prestată în timpul detenției.