Carnea de porc poate fi testată direct în piață, la Iași. Zilnic, circa 20 de persoane se prezintă cu carnea pentru a fi analizată. Cei care vin trebuie să respecte o condiție pentru ca rezultatele să fie cât mai precise.
Carnea de porc poate fi consumată abia după ce se fac probele de laborator. În urma probelor de laborator se află dacă este sau nu infestată cu trichineloză. În caz contrar, dacă testele nu sunt făcute, ar putea exista risc de îmbolnăvire.
Carnea de porc poate fi testată în laboratoarele Direcțiilor Sanitar Veterinare. Un astfel de laborator există și în anumite piețe. De exemplu, la Iași, într-una dintre piețe, aproape 20 de cetățeni se prezintă cu bucăți de carne pentru a fi testate. Însă, pentru ca rezultatele să fie cât mai precise, se recomandă să se aducă 200 de grame din mușchiul de porc.
Atunci când se vorbește despre trichineloză, parazitul este prezent în mușchii animalului. Analizele durează câteva zeci de minute. Rezultatele sunt oferite în aceeași zi, potrivit Știrile Kanal D.
Prețul analizei este de aproape 30 de lei.
Desigur, în gospodăriile în care se practică tăierea porcului este necesar ca această activitate să fie făcută doar „sub control sanitar-veterinar”. Vezi AICI ce transmite ANSVSA.
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ
Sursă video: Știrile Kanal D