Prima pagină » Actualitate » Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor

Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor

Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook

Alertă alimentară emisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care a descoperit produse neconforme scoase la vânzare,

Concret, inspectorii au retras din mai multe magazine din țară un lot de sferturi posterioare de pui congelate.

ANSVSA publică lista magazinelor care vând pui cu Salmonella

Potrivit ANSVSA, carnea de pui retrasă este contaminată cu Salmonella enteritidis. Producătorul acestui lot este firma Cedrob S.A.

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă clienților care au cumpărat acest produs să nu îl consume și să-l aducă numaidecât în magazinul de unde l-au cumpărat, pe baza bonului fiscal.

Lista magazinelor care au comercializat produsul:

Bacteria Salmonella enteritidis poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale.

Pe de altă parte, la începutul lui noiembrie, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat că un focar de Salmonella asociat cu carnea de pui afectează 16 ţări din lume.

ECDC a transmis că au fost raportate 335 de cazuri confirmate în 15 ţări europene, precum şi în Statele Unite.

În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării făcute de ECDC. Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.

Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria. Totuși, în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, după cum au precizat agenţiile.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Surse: Percheziții la casa în care a trăit Rodica Stănoiu
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Accident produs la nici două ore de la deschiderea Autostrăzii Moldovei: două persoane rănite
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Ce este „a treia stare” a vieții și ce se întâmplă cu celulele după moartea organismului?