Prima pagină » Actualitate » Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor

Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor

Carne de pui contaminată cu Salmonella, la vânzare în mai multe orașe din țară!/ANSVSA publică lista magazinelor
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook

Alertă alimentară emisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care a descoperit produse neconforme scoase la vânzare,

Concret, inspectorii au retras din mai multe magazine din țară un lot de sferturi posterioare de pui congelate.

ANSVSA publică lista magazinelor care vând pui cu Salmonella

Potrivit ANSVSA, carnea de pui retrasă este contaminată cu Salmonella enteritidis. Producătorul acestui lot este firma Cedrob S.A.

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă clienților care au cumpărat acest produs să nu îl consume și să-l aducă numaidecât în magazinul de unde l-au cumpărat, pe baza bonului fiscal.

Lista magazinelor care au comercializat produsul:

Bacteria Salmonella enteritidis poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale.

Pe de altă parte, la începutul lui noiembrie, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat că un focar de Salmonella asociat cu carnea de pui afectează 16 ţări din lume.

ECDC a transmis că au fost raportate 335 de cazuri confirmate în 15 ţări europene, precum şi în Statele Unite.

În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării făcute de ECDC. Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.

Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria. Totuși, în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, după cum au precizat agenţiile.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și