CARNEA de porc se scumpește de Sărbători. Cât costă, la acest moment, kilogramul de mușchi de porc

Publicat: 29 11. 2024, 16:21
Actualizat: 29 11. 2024, 16:24

This browser does not support the video element.

A rămas mai puțin de o lună până la Crăciun, așa că românii se pregătesc deja pentru masa de sărbători. Cumpără fie porci întregi, fie bucăți mari de carne proaspătă, din care să poată pregăti toate produsele tradiționale pe care le vor pentru masa de sărbătoare.

Cei care se grăbesc acum la cumpărături se tem că prețurile vor crește în câteva zile, când cererea va fi mai mare. Anul acesta, masa de Sărbători ajunge să fie un lux pentru români. Producția mai mică de cereale și seceta extremă vine la pachet cu prețuri mai mari la alimente. Pe măsură ce se apropie Crăciunul, carnea de porc se scumpește.

Mușchiul de porc se vinde acum în piețe la 34 lei kilogramul, ceafă între 24-26 lei, iar ciolanul de porc este 20 lei pe kilogram La mare căutare sunt și porcii în viu. Prețul de la producători este de 18 lei pe kilogram.

Cererea de sărbători, în general, este crescută. În România, consumul mediu anual de carne de porc este de 14kg pe locuitor.

FOTO: captură Antena 1