O celebră măcelărie din Singapore, Huber’s Butchery, situată în enclava de lux din Dempsey, este prima măcelărie din lume care vinde carne de pui cultivată. La 19 decembrie 2020, guvernul din Singapore a dat companiei americane Eat Just aprobarea de a vinde carne cultivată către public.
Bucătarul Chong Jun Xiang, care a lucrat la clubul pentru membrii privați 1880 din Singapore, este însărcinat acum să introducă acest ingredient în masa de zi cu zi a cetățenilor. Bucătarul lucrează de obicei la o bucătărie din Bedok, deasupra fabricii lui Eat Just, dar astăzi pregătește o mâncare de legume cu pui crocant de cultură în bucătăria bistroului Huber. Acest ingredient este atât de rar încât a fost suficient pentru ca un bucătar din New York să ia un zbor de 19 ore până la Singapore pentru a-l încerca.
Când Chong mi-a prezentat preparatul, pastele erau al dente, roșiile uscate și broccoli au dat preparatului un pumn de culoare, iar puiul prăjit feliat avea un strat exterior auriu, spune bucătarul american.
Spre deosebire de mărci precum Impossible Foods și Beyond Meat, care creează alternative pe bază de plante, puiul Good Meat este carne adevărată. Această carne pe bază de celule sau carne cultivată, așa cum preferă industria să o numească, este creată prin luarea celulelor de la animale, plasându-le într-un bioreactor pentru a crea carne adevărată.
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit că această carne de cultură folosește cu 99% mai puțin pământ, cu 96% mai puțină apă și cu 45% mai puțină energie pentru a fi fabricată, decât carnea convențională.
Deși carnea de cultură nu poate fi încă vândută în Europa, subiectul rămâne unul fierbinte la Bruxelles. În luna mai, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a găzduit o conferință academică dedicată evaluării riscurilor alimentelor pe bază de celule.
Sursa: Youtube/ Good Meat
CITIȚI ȘI: