Carnea de pui s-ar putea scumpi, în perioada următoare. Fermierii şi producătorii estimează că, anul acesta, carnea de pui se va scumpi cu cel puţin 20%. Deja mulți dintre ei se gândesc serios să își închidă afacerile pentru că facturile la gaze şi cerealele au crescut foarte mult.
De altfel, scumpirea utilităţilor, a carburanţilor şi a cerealelor s-a reflectat deja şi la raft în toate produsele, printre care și carnea de pui, favorita românilor, scrie Observatornews.ro.
Dacă ne raportăm la începutul pandemiei, preţul furajelor s-a dublat și, astfel, puiul românesc este tot mai scump de crescut.
Anul trecut, puiul în viu pleca de la poarta fermierului cu 4 lei pe kilogram. Astăzi se vinde cu 5 lei, însă fermierii spun că preţul corect este de cel puţin 6 lei pe kilogram, la costurile actuale.
În magazine, puiul întreg se vinde cu 15 lei kilogramul, în funcţie de produs şi firma care o comercializează.
Asociaţia Marilor Retaileri sau Ministerul Agriculturii nu au comentat situaţia, până în acest moment.