Prima pagină » Actualitate » Castelul din România, în „top 10 destinații de basm din Europa”. Un loc secret îi atrage pe turiști

Castelul din România, în „top 10 destinații de basm din Europa”. Un loc secret îi atrage pe turiști

Castelul din România, în „top 10 destinații de basm din Europa”. Un loc secret îi atrage pe turiști
Castelul care ii uimeste pe turisti, sursa foto Facebook

Care este castelul din România situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Un loc secret a fost redeschis de curând și atrage tot mai mulți turiști.

Este vorba despre un castel cu o vechime de peste 400 de ani, considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și locul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș.

Castelul este situat în centrul județului Hunedoara și este opera lui Iancu de Hunedoara. Este vorba Castelul Corvinilor, cunoscut și drept Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei. De asemenea, Castelul Hunedoarei mai este recunoscut și ca fiind castelul celui mai strălucit rege
al Ungariei medievale, pe nume Matia Corvin.

Monumentul are un farmec aparte și se află, cum spuneam, în „top 10 destinații de basm din Europa”, datorită arhitecturii sale gotice. Două turnuri din construcția castelului au fost deschise publicului, după ce, vreme de două decenii, au fost închise cu lacătul.

Unul dintre turnuri se numește Turnul Buzdugan, cu o înălțime de aproape 30 de metri, iar în vârf are o statuie uimitoare. Al doilea turn face parte din ansamblul medieval și este denumit Tezaur.

Turiștii, plăcut impresionați

Aceste două turnuri din Castelul Corvinilor au fost clădite la finele secolului al XV-lea și sunt acum accesibile publicului larg alături de cele aproape 40 de camere și spații interioare, de-a dreptul impresionante.

Turnul Buzdugan a fost construit în a doua parte a secolului al XV-lea, iar în prezent este considerat a fi unul dintre cele mai spectaculoase monumente din ansamblul medieval. Turiștii pot să admire acolo interiorul cupolei, care îl acoperea în secolele trecute.

După spusele unor istorici, acest turn a fost, în vremea Huniazilor, un turn de observație. Purta acest nume după forma semisferică, pe care o avea înainte acoperișul. Structura sa a fost schimbată în urma restaurării din secolul al XIX-lea. Turiștii care au vizitat castelul au rămas plăcut surprinși de el.

CITEȘTE ȘI:

Cartelul din Carpați: Cum a devenit anonimul Beniamin Gonț proprietar al unui castel din Franța în numele primarului Vlad Oprea din Sinaia – Recorder

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și