CĂSUȚA din copac, povestea unui vis din copilărie construită de doi foști corporatiști în Prahova: „Am dorit să recreăm acea bucurie de odinioară”

Publicat: 03 09. 2024, 10:45
Sursa foto: Facebook/Mutat la țară - viața fără ceas

Andreea și Pedro, doi foști corporatiști care au ales să părăsească agitația orașului pentru liniștea unui sat din Prahova, au realizat un vis din copilărie: au construit o căsuță în copac, denumită „Cuibul”, care a devenit rapid populară pe internet.

Povestea a început când Andreea a împărtășit pe rețelele de socializare amintirile din copilărie legate de construirea de căsuțe din crengi și materiale improvizate.

„In copilarie, unul dintre jocurile care ne tineau uniti si preocupati pe perioade lungi de timp era sa ridicam, aproape an de an, casute din crengi si orice mai gaseam prin jur.

Rezultatul final conta prea putin, ne bucuram cateva momente de rezultatul muncii si apoi gaseam altceva de facut dar ideea de a ne incropi ceva aproape functional care ne-ar fi putut oferi adapost in cine stie ce situatie ne facea sa ne credem mai mari si mai capabili.

Sursa foto: Facebook/Mutat la țară – viața fără ceas

In fine, casuta care ne-a preocupat cel mai mult in copilarie a fost una construita intr-un copac, un arin de pe un deal unde mergeam des. Ne-a bucurat atat de mult incat a fost singura casa la care am revenit si anul urmator.

Sursa foto: Facebook/Mutat la țară – viața fără ceas

Este adevarat ca a fost si cea mai trainica si pentru ca am consumat la ea, spre bucuria parintilor, cateva maini de cuie, pretioase la vremea aceea.

In amintirea acelei casute dar si pentru ca aveam multe solicitari de case pentru un cuplu ne-am incumetat anul acesta sa ridicam o casuta intr-un si, de fapt, pe un copac, un salcam suficient de gros dar putin cam inalt pentru ce aveam nevoie”, a explicat Andreea, potrivit Observatornews.

Sursa foto: Facebook/Mutat la țară – viața fără ceas

Împreună cu soțul ei, Andreea a început construcția „Cuibului” în 2016, pe un salcâm din curtea proprietății lor din satul Bertea. În ciuda provocărilor, precum spațiul limitat pentru mobilare, au reușit să finalizeze proiectul într-un timp record de patru luni.

„Am dorit să găsim obiectele și corpurile de iluminat potrivite, având în vedere spațiul mic. Am ales să lăsăm lemnul cât mai natural pentru a se integra în peisaj”, a adăugat ea.

După succesul inițial, au construit încă trei căsuțe, fiecare având rolul de a oferi copiilor un loc de joacă și relaxare.

Printre ultimele adăugiri se numără un hamac și un leagăn, iar Andreea și Pedro continuă să se bucure de „Cuibul” lor, plin de amintiri din copilărie și mult mai util decât cele de altădată.

„Mai avem de agatat afara un hamac, un leagan, de constuit undeva sub scara o mica zona de luat masa, dar deja noi si oaspetii nostri ne bucuram de mica noastra casuta in copac, o casuta plina de amintiri din copilarie dar mult mai utila decat cele de pe vremuri”, a mai spus Andreea.