Prima pagină » Actualitate » Cât a ajuns darul de nuntă în 2025: „Dacă ești sărac, mai bine stai acasă”

Cât a ajuns darul de nuntă în 2025: „Dacă ești sărac, mai bine stai acasă”

Cât a ajuns darul de nuntă în 2025: „Dacă ești sărac, mai bine stai acasă”
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Iată cât a ajuns darul de nuntă în 2025. „Dacă ești sărac, mai bine stai acasă”, căci, altfel, te-ai putea trezi cu portofelul gol.

Mihai Trăistariu și Elena Merișoreanu au dezvăluit pentru Click! sumele oferite de nuntași tinerilor căsătoriți.

Mihai Trăistariu este unul dintre cei mai solicitați artisti la petrecerile de cununie. El are un onorariu fix de 1.500 de euro pentru un recital. Acesta a spus că darul de nuntă depinde de eveniment.

„Eu știu că darul de nuntă este de 500 de lei, de persoană, iar dacă vine un cuplu dă 1.000 de lei, cumva până în 1.500 de lei. Așa e pe la nunțile modeste. Dar, dacă sunt petreceri cu ștaif, lumea dă și câte 1.000 de euro, de familie, mai ales când sunt rudele mirilor.

Am fost și eu invitat, la vreo 50 de nunți, să stau la masă, dar mereu am fost ocupat, n-am ajuns, ca să ofer și dar de nuntă. Sunt și nunți cu 50, dar și cu 500 de invitați. Depinde cum reușești să-ți convingi prietenii să vină la petrecere”, a glumit artistul.

Elena Merișoreanu a povestit că îi este dor de nunțile de odinioară, de la țară, unde oamenii le aduceau proaspeţilor miri ce aveau la îndemână, „o rață, un batic, o pijama”. Acum, la unele de evenimente, „dacă eşti sărac, mai bine stai acasă”, a spus artista.

„Am fost, în urmă cu o lună și jumătate, la un eveniment, la un local bun, era lume foarte multă, invitații se călcau pe picioare. În general, când mergi la nuntă, dai ca dar dublul meniului, căci și mirii au cheltuielile lor, cu ținutele, cu muzica, cu închiriere localului.

De obicei, nașul și rudele dau mai mult. Înainte, la nunțile de la țară, nuntașii ofereau în dar câte o rață, un batic, o pijama. Acum se dau cadouri și de mii de euro, la petrecerile șmechere. Dacă ești sărac, mai bine stai acasă. La urma-urmei, cununia religioasă e importantă”, a spus Elena Merișoreanu, precizând că tariful ei de 1.000 de euro pe eveniment este stabilit de impresarul său „Am impresar, el stabilește onorariul, își ia și el partea”.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele