S-a deschis de o săptămână Târgul de Crăciun de la Sibiu, iar surprizele apar în fiecare zi. Și, din păcate, nu toate sunt unele plăcute. Vizitatorii se declară de-a dreptul șocați de prețurile practiocate de comercianți.
De fapt, conchid aceștia, prețurile la Târgul de Crăciun de la Sibiu nu doar că sunt mai mari ca anul trecut, dar întrec orice așteptări …și vorbim aici dintre cele nedorite.
Începând cu 17 noiembrie, în fiecare zi, de la ora 11: 00, Târgul de Crăciun de la Sibiu își deschide porțile pentru vizitatori. Și, câțiva curioși se încumetă să-i treacă pragul, doar că lumea intră, se uită și, după cum remarca un turist pe social media, își face semnul crucii și pleacă în grabă.
De ce? Pentru că prețurile practicate de comercianți sunt de-a dreptul șocante.
De exemplu, o porție de sarmale (două, mai exact!) costă 35 de lei.
Un pahar de vin fiert ajunge la 15 lei, iar alte băuturi alcoolice, precum rachiul de prune, vișinata sau afinata pornesc de la 15 lei pentru 50 de mililitri.
Mai departe, scrie Turnul Sfatului, o porție de ciolan (300 de grame) pleacă de la 39 de lei (13 lei suta de grame). Continuând pe acest segment, al mâncării, cei interesați pot cumpăra cozonac, dar costă 110 lei (aproximativ 1 kg).
Mergând mai departe la produsele confecționate manual, aranjamentele din fructe uscate au prețuri care variază între 50, 95, 120 și 150 de lei bucata.
Și, ca orice târg care se respectă, bineînțeles că din peisaj nu lipsesc căciulile de blană. Au un preț de pornire de 100 de lei, dar pot ajunge și până la 300 de lei. În fine, hainele de plană pornesc de la 1.600 de lei și pot ajunge până la 2000 de lei.
Așadar, vizitatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu au o gamă variată de produse de care se pot bucura, cu prețuri pe măsură, ba unele care chiar depășesc așteptările.