Prima pagină » Actualitate » Cât au plătit trei români pentru o CINĂ cu gyros, desert și băuturi, în Grecia. „Atât mănânc eu singur, la o masă”

Cât au plătit trei români pentru o CINĂ cu gyros, desert și băuturi, în Grecia. „Atât mănânc eu singur, la o masă”

Cât au plătit trei români pentru o CINĂ cu gyros, desert și băuturi, în Grecia. „Atât mănânc eu singur, la o masă”

Majorarea prețurilor vacanțelor în 2023, comparativ cu anul precedent, este un subiect dezbătut aprins pe forumuri vara aceasta, iar românii sunt tot mai interesați de prețurile practicate la destinațiile de vacanță. Și cum  Grecia e prima opțiune când vine de vacanțe, turiștii schimbă informații despre prețuri.

„Cât cheltuie 3 adulți la un prânz în Grecia, cu tot cu băuturi? 20.9 euro. Pe ce? Gyros de porc la farfurie 8 euro, salată grecească 6 euro, un suc 2 euro, o apă 0.5 euro, 3 pita, o bere 2 euro și un sos 0.6 euro. Și da, ne-am săturat. Și nu, nu am mai luat și la pachet, chiar dacă porțiile sunt mari, am reușit să terminăm tot. În Thassos, Limenas”, scrie un internaut pe forumul Grecia de pe Facebook.

Ulterior, el a venit cu detalii și despre cină.

”Pentru că ne săturasem la prânz cu acel gyros+salată+pita în trei la 20.9 euro, acum la cină am împărțit un club gyros de 8 euro, o clătită de 4 euro, plus băuturi: bere la draft 4.5 euro, apă 1 euro și răcoritoare la 2 euro. Total cina, 19.5 euro, în 3 adulți. Pentru că da, se poate să mănânci și mai low budget în Grecia, mult, proaspăt și bun.Nu mă laud, nu mă plâng. Doar încerc să vă arăt, celor care nu știți, dar vreți, prețuri din Grecia. Ca să vă faceți un buget, ca să nu mai credeți tot din presă, ca să știți”, a scris românul pe grup.

„Porții generoase, foarte gustoase”

Ulterior, în comentarii, și alți români au povestit cât au dat pentru un prânz în vacanță în Grecia.

„Pelion, astăzi: 2 ouzo, 2 porții – pește și pui la grătar, salata tzatziki, pâinea casei, o carafa de 1/2 litru vin, desert din partea casei, porții generoase, foarte gustoase, total 37,80 euro”, scris un internaut.

„Ieri în Corfu: o doradă cu cartofi prăjiți și salata, saganaki de stoici, lamb chops, jumăte de litru de vin alb, apă minerală și un ice tea – 52 euro”, a scris o altă româncă.

Cât a plătit o româncă pentru o masă într-un sat din Timișoara

„Într-un sat lângă Timișoara …270 de lei un “platou”.. unde predominau cartofii, în plus au fost vreo 2 bucăți de ceafă, niște ficatei și 2 pulpe. Salată 22 de lei, limonada 23 de lei, o porție de pâine 10 lei, 14 lei – 50 ml de palinca de caisă, suc ,apă, 2 deserturi. 6 persoane – 1.100 de lei (ne-a făcut discount 100 de lei) am plătit 1.000 de lei. Pentru România mi se pare exagerat”, a scris o femeie.

„Am poze, n-am bon. Nicio masă nu ne-a dus mai mult de 20 de euro de persoană. Antreuri, fel principal, vinul casei. Desertul aceleiași case. S-o fi scumpit și în Grecia, dar în România au explodat prețurile, cel puțin în București. 360 de lei doi burgeri, o sticlă de vin (nu, nu din anul nașterii mele) și un desert nereușit. Nici vita n-a fost Kobe”, a scris altcineva.