Mulți cetățeni din Sri Lanka au venit în România în căutarea unui trai mai bun. Aceasta este și povestea unui bucătar din Sri Lanka angajat într-un celebru restaurant din Capitală.
Antreprenorul Paul Nicolau, devenit extrem de cunoscut pentru prima piață de pește din România, este unul dintre cei care angajează srilankezi.
Nu angajează bucătari români din cauza faptului că „sunt foarte dificili”, iar despre modul în care lucrează chefii veniți din Sri Lanka a vorbit chiar în cadrul unui podcast realizat de Viorel Grigoroiu.
„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat.
Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, a spus Paul Nicolau, cunoscut de publicul larg sub numele de „Pescobar”, patronul restaurantului Taverna Racilor.
Cu sinceritatea specifică, „Pescobar”a dezvăluit că până acum a adus în restaurantele sale 82 de angajați din Sri Lanka.
Salariul unui chef srilankez poate ajunge, spune antreprenorul, la 2.800-3.000 de euro.
„Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2.800 de euro, plus bonusuri 3.000”, a dezvăluit „Pescobar” pentru sursa citată.
Este scandal la Taverna Racilor din Herăstrău, miercuri, în jurul prânzului. Administratorul locației refuză să semneze actele de la ANPC prin care restaurantul va fi închis în următoarele 12 luni.
În cursul zilei de marți, inspectorii de la Protecția Consumatorului au anunțat că, în urma mai multor controale efectuate la Taverna Racilor din Herăstrău s-au găsit numeroase probleme, motiv pentru care s-a decis închiderea restaurantului pentru 12 luni.
Sursa foto: Stirile Pro Tv