Sarmalele de post sunt o variantă a sarmalelor tradiționale românești, pregătită fără carne, astfel încât să fie potrivită pentru perioadele de post sau pentru cei care urmează o dietă vegetariană/vegană.
Aceste sarmale sunt gătite de obicei la cuptor sau fierte în sos de roșii, apă și condimente, rezultând un preparat gustos, consistent și sățios. Ele sunt foarte apreciate în perioada posturilor religioase din calendarul creștin ortodox, dar și de persoanele care adoptă un regim alimentar fără produse de origine animală.
Aceste sarmale de post sunt o opțiune delicioasă și nutritivă pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă preparatele fără carne.
Cei care nu au timp să își prepare singuri sarmale de post, se pot gândi să achiziționeze o casoletă de sarmale de post gata preparate de la Mega Image.
Casoletă de aproximativ 300 de grame de sarmale de post cu ciuperci de la magazinul menționat costă 15 lei, iar un kilogram este 50 de lei.
Sarmalele de post disponibile la Mega Image conțin următoarele ingrediente
Sarmale cu ciuperci (70%): varză murată (varză, apă, sare), ceapă, orez, ciuperci champignon fierte, morcov, pastă de tomate (concentrat de tomate), ulei vegetal de floarea-soarelui, piper negru măcinat, cimbru. Pentru fiecare 100 g de sarmale s-au utilizat 12 g orez, 11 g ciuperci champignon fierte și 10 g morcov.
Garnitură de varză călită (30%): varză murată (varză, apă, sare), pastă de tomate (concentrat de tomate), ulei vegetal de floarea-soarelui, cimbru, piper negru măcinat.
Aceste sarmale sunt ambalate în atmosferă protectoare și pot fi consumate ca atare sau încălzite la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la 900W.
Valorile nutriționale pentru 100 g de produs:
FOTO: Gândul