Cât costă acum un kilogram de carne de PORC în viu. Mulți fac deja rezervări online
Cât costă acum un kilogram de carne de porc în viu. Mulți fac rezervări online pentru a fi siguri că prind un preț bun. Astfel, pe Internet au apărut deja mai multe anunțuri cu porci de vânzare, iar prețul este chiar unul bun în acest moment. Numai 16 lei pe kilogram în viu.
Anul acesta, porcul pentru Crăciun este la un click distanță sau la un apel telefonic. Pe rețelele sociale au început deja să apară ofertele cu porci de vânzare. Prețul este unul accesibil acum, în special dacă se face rezervarea de pe acum.
Producătorii susțin că, la cerere, pot să tranșeze porcul și să îl transporte la domiciuliul clientului. Cei interesați sună, fac o rezervare în funcție de ceea ce au văzut în fotografiile postate pe rețelele sociale, iar apoi, la Crăciun, își iau carnea și porcul, în funcție de ceea ce au decis să cumpere.
Însă dacă ne referim și la tranșat și la transportul până acasă, evident, prețul crește. Producătorii mai spun că în perioada sărbătorilor de iarnă, prețul va crește și cu 15%.
De asemenea, specialiștii de la DSVSA spun că trebuie mare atenție de unde cumpărăm și că nu este o bună idee să facem aceste rezervări.
Pentru cei care vor neapărat să ia de la producători locali, este necesară deplasarea la fața locului, pentru a vedea animalul înainte de a-l cumpăra. De asemenea, trebuie avut grijă ca acea carne să aibă toate analizele făcute.
CITEȘTE ȘI: