Cât costă cozonacul făcut de chef Cătălin SCĂRLĂTESCU. Cât trebuie să plătiți pentru a avea preparatul pe masa de Paște
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari profesioniști din România, iar preparatele care ies din mâinile lui sunt apreciate de mulți gurmanzi.
Iar apropierea sărbătorilor pascale ne face pe toți să ne gândim la ce vom pune pe masa festivă, de pe care nu poate lipsi, bineînțeles, cozonacul.
Iată cum pregătește Cătălin Scărlătescu cozonacul și cât vă costă să îl faceți acasă.
Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cozonac
Potrivit a1.ro, pentru a pregăti un cozonac delicios după rețeta celebrului chef aveți nevoie de:
- 1 kg făină
- 450 ml lapte
- 200 g rahat
- 500 g nucă
- 250 g zahăr
- 300 g unt
- 150 g ciocolată
- 5 ouă proaspete
- 60 g drojdie
Într-un bol înalt, amestecați drojdia cu 100 ml laptele. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr și amestecați până toate ingredientele se omogenizează. Acum aluatul este tocmai bun de lăsat la dospit, în jur de o oră, în funcție temperatura camerei unde stă vasul. Cu cât este mai cald în încăpere, cu atât timpul de dospit va fi mai mic.
În timp ce așteptați, într-o oală pusă la foc amestecați laptele rămas și zahărul până acesta se topește. Într-un alt vas, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, în timp ce amestecați continuu, puneți și făina, maiaua, precum și laptele în care ați topit zahărul.
Când amestecul este omogen, e timpul să puneți și untul. Acest aluat trebuie amestecat bine bine, astfel încât toate produsele să se încorporeze. Când observați că aluatul este elastic și aerat, lăsați-l la crescut timp de o oră.
Acum puteți prepara umplutura cozonacului pufos, din ciocolată topită, nuci și rahat. Ingredientele se amestecă și rezultatul se pune pe aluatul întins și se rulează. Apoi, rulada obținută se taie în două, pe lungime.
Cele două bucăți trebuie împletite, așezate în tavă și unse cu ou. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore.
Cuptorul trebuie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul de Paște se coace, e indicat să scadeți temperatura la 140.
În cazul în care nu aveți timp, răbdare sau pricepere, cozonacul preparat după rețeta lui Cătălin Scărlătescu poate fi comandat și online. Prețul pentru unul de 900 de grame este de 96 lei, însă cozonacul poate fi comandat în două variante: 500g și 900g.