Prima pagină » Actualitate » Cât costă o garsonieră în București. Prețurile au explodat

Cât costă o garsonieră în București. Prețurile au explodat

Cât costă o garsonieră în București. Prețurile au explodat

În Capitală sunt scoase la vânzare peste 1000 de apartamente, dar prețurile parcă au explodat. O garsonieră amplasată într-un cartier rezidențial din Băneasa a ajuns să coste 75.000 de euro, iar apartamentul cu două camere trece de 100.000 de euro, dacă punem la socoteală și TVA.

Toamna asta, sunt mai mult de 1000 de apartamente la ofertă pentru cei interesați.

Prețurile, în funcție de zona construită

În pofida pandemiei și a scumpirii materialelor de construcție, dezvoltatorii au tras tare, ridicând cartiere întregi în București.

Însă prețurile diferă și nu sunt peste tot la fel. În primul rând, contează zona în care s-a construit, dar și finisajele (alese de dezvoltator) sunt importante… Și nu în ultimul rând, contează tipul de apartament scos la vânzare.

De exemplu, locuințele „vedetă” sunt considerate cele din nordul Capitalei, iar asta se reflectă și în prețul cerut. Pentru o garsonieră dintr-un cartier rezidențial din Băneasa, clienții scot din buzunare în jur de 75.000 de euro, la care se mai adaugă și TVA! Pentru două camere, se pleacă de la 86.000 de euro (plus TVA), iar apartamentul cu trei camere ajunge și la 150.000 de euro, dacă în ofertă este inclusă, de exemplu, și o mică grădină.

Conform ultimelor statistici, a crescut volumul de precomenzi, peste 200 de astfel de locuințe fiind rezervate încă din luna iunie.

Ce se cere pe piața locuințelor

Românii care au bugete pentru astfel de locuințe pot alege între un concept de tip boutique sau unul dedicat unui stil de viaţă ceva mai activ.

Majoritatea locuințelor, amplasate în cartiere noi construite, au și alte beneficii, pe lângă un designe modern. Locatarii se pot bucura de săli de fitness, precum și de bazine de înot. În plus, multe apartamente se încadrează la categoria Nearly Zero Energy Building, adică au un consum scăzut de energie și folosesc în mare parte energie regenerabilă. Digitalizarea locuințelor și designul sustenabil sunt alte oferte „must”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și