Primele verdeţuri din acest sezon au apărut deja în piețele din România, dar prețurile lor sunt destul de mari, un kilogram ajungând până la 20 de lei.
Producătorii au păstrat preţurile de anul trecut la salată, ceapă verde, spanac sau ridichi, ca să nu-şi piardă clienţii, dar chiar și așa clienții trebuie să scoată mulți bani din buzunare.
„A fost mai repede anul asta. Am pus ceapă, usturoi, spanac, salată, urmează ridichile, morcovii semănaţi. Pun balegărm unde facem căldura am semănat deja răsadurile pentru a doua recoltă. Preţurile au rămas la fel, nu putem mai mult să cerem, omul nu are de unde că mai întâi îşi plateste facturile şi apoi ce rămâne îşi ia de mâncare”, a declarat un producător din Maramureș, potrivit observatornews.ro.
Însă, dacă la poarta producătorului, kilogramul de spanac costă 20 de lei, iar pătrunjelul şi salata nu depăşesc 2 lei, în piaţă verdeţurile de primăvară costă mai mult, cam cu 20% mai scump decât anul trecut, potrivit unui vânzător.
„E mai bine în piaţă şi trebuie să ajutăm şi producătorii noştri şi să rămână banii la noi în ţară şi să nu cumpărăm de afară toate porcăriile”, afirmă unul dintre clienți.
Dar, oricât ar costa, verdeţurile sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale, perfectă pentru detoxifierea de primăvară.