Cât costă o masă festivă de CRĂCIUN, comandată acasă. Opțiunea pentru românii care nu timp să gătească
Cei care vor să se bucure de un meniu festiv de Crăciun, dar nu au timp să pregătească gustoasele preparate tradiționale, pot alege să comande la domiciliu.
De la fripturi sau platouri reci şi până la ciorbe, sărmăluţe sau chiar şi ciolan afumat cu varză, toate pot fi comandate pentru masa de sărbătoare. La desert, prăjituri, vestitul cozonac sau poale în brâu.
„Majoritatea oaspeţilor care ne calcă pragul optează pentru sarmale, friptură de porc, piftie de porc sau de curcan. Avem aici ceafă la cuptor, cârnaţi de casă afumaţi, coaste afumate”, spune Crina Marcu, reprezentant restaurant, pentru Observatornews.
„Toată lumea e stresată, pe fugă, timpul nu mai ajunge, cu copiii la şcoală, cu serviciu. Lumea a început să comande de la restaurant. Chifteluţe marinate, salată de boeuf, răcituri, tot ce ţine de tradiţional”, adaugă şi Catrinel Aurelia.
În medie, un meniu de Crăciun comandat dintr-un restaurant costă între 400 şi 600 de lei, pentru o masă de aproximativ opt persoane.