Cui nu-i place pepenele roșu? Unele restaurante din România profită de faptul că acest fruct este apreciat de multe persoane, motiv pentru care îl vând la prețuri astronomice.
Pepenele este apreciat pentru gustul său dulceag, dar și pentru calitățile sale curative.
Unele restaurante din România l-au pus chiar în meniu, dar pentru 400 de grame trebuie să fiți pregătit să plătiți cât pentru trei porții dintr-un alt desert.
În portul turistic din Constanța o porție de 400 de grame se vinde cu nici mai mult, nici mai puțin de 60 de lei.
Mulți turiști care au trecut pragul localului au crezut că nu văd bine acest tarif incredibil de mare.
„Vărzăria” este unul dintre localurile emblematice ale Clujului, genul de restaurant pe care niciun turist nu trebuie să-l ocolească atunci când merge în urbea de pe Someș. Faimoasă, pe vremuri, pentru preparatele sale tradiționale, cârciuma este azi renumit și pentru altceva.
Practică printre cele mai mari prețuri din oraș, o situație care pe mulți clujeni i-a șocat.
„Grozav s-a scumpit”, a remarcat cineva, printre multe comentarii postate pe Internet.
Și, într-adevăr, lucrurile stau în felul acesta. Din localul emblematic al Clujului, „Vărzăria” a devenit restaurant de lux, cu prețuri extrem de mari, după cum scrie stiridecluj.ro.
În 2018, o porție de varză a la Cluj cu smântână costa 17 lei. Azi, este 49 de lei! Fără să calculăm ardeiul iute și pâinea.
„Grozav s-a scumpit Clujul nostru! A ajuns o porție de varza a la Cluj cu ciolan să fie 50 de lei”, a reacționat o clujeancă la prețurile de la „Vărzărie”.