Câți lei costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu din București

Câți lei costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu din București
Câți lei costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu din București
Publicat: 25/12/2022, 11:27

Stilul de viață din anul 2022 nu ne împiedică să celebrăm Crăciunul ca acum 50 sau chiar 100 de ani. Sarmalele sunt un fel tradițional de mâncare care, de obicei, nu lipsește de pe mesele românilor. Dar nu mai e nevoie să stați ore întregi în bucătărie pentru a le găti. Acum, acest preparat poate ajunge în casele voastre la distanță de un telefon și o plată cu cardul.

Sunt multe restaurante care livrează mâncare de Crăciun. De obicei, comenzile sunt făcute cu câteva zile înainte.

Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu

Și restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu are la vânzare sărmăluțe cu mămăliguță.

O porție are un preț decent de 24 de lei, așa că vă puteți satisface pofta de Crăciun fără să vă obosiți prea mult și fără să dați faliment, deși sunt gătite după rețeta unui chef de renume.

Câți lei costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu din București
Câți lei costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu din București

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, devenit celebru la un show culinar. De aceea, multe persoane merg la sigur dacă aleg să prepare sarmele după rețeta lui Scărlătescu.

Veți descoperi care este trucul bucătarului de la Chefi la cuțite, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă bucura de un preparat delicios.

Ingredientele de care aveți nevoie

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Lumea spionajului, contrariată de alegerea lui Trump pentru şefia serviciilor secrete. Cine este Tulsi Gabbard
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum...
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e...
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă:...
Un pescar din Norvegia a prins din greșeală un submarin american: „L-a târât trei kilometri”
Joe Biden i-a cerut lui Trump să continue sprijinul militar pentru Ucraina. Răspunsul dat de...
Adriana Bahmuțeanu, citată de DGASPC, după ce copiii ei au refuzat să părăsească vila lui...
SOMODIETA, dieta inventată de Adelina Pestrițu! Așa se menține într-o formă de zile mari
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire....
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
Românii care vor primi a doua pensie în luna decembrie 2024. Anunțul făcut de Casa...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Cum semnalizezi și încadrezi pe bandă dacă virezi STÂNGA la giratoriu?
Încă doi români au fost identificaţi ca fiind morţi în urma inundaţiilor din Spania
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
Alt copil lăsat să moară la spital! Scandalul din Sistemul de Sănătate ia amploare
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius...
Cine este Mihaela Prigoană, văduva lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-a căsătorit cu frumoasa...
Silviu Prigoană nu a reușit să își salveze mama, în ciuda încercărilor sale! Omul de...
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au arătat cămara cu provizii de iarnă. Polemică aprinsă în...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Test de cultură generală. Ce pățești dacă înghiți guma de mestecat?