Cât costă să mergi la TRATAMENTE, în extrasezon, pe litoral. Câte hoteluri sunt deschise

Publicat: 04 11. 2024, 13:08

This browser does not support the video element.

După modelul centrelor balneo de pe Coasta Mediteranei, managerii hotelurilor de pe litoral au înțeles că trebuie să investească în baze de sănătate pentru a atrage turiști și în perioada iernii. Așa că au lărgit zonele spa deja existente cu echipamente și personal pentru diverse tratamente medicale. Iar gradul de ocupare a trecut în acest an de 80%.

O doamnă a venit din Alexandria și stă în Mamaia 13 zile împreună cu soțul și fac 4 proceduri pe zi.

„Am venit pentru tratament: drenaj limfatic, băi galvanice”, a spus aceasta.

Terapia este folosită în general în probleme vasculare și insuficiență circulatorie venoasă, dar și pentru prevenirea altor afecțiuni. Într-un alt cabinet se tratează alte boli.

„Doamna a venit cu o durere acută în zona lombară.”.

Cât costă o noapte de cazare, cu trei mese pe zi și patru proceduri

Hotelierii au înțeles astfel că fără investiții nu au cum să atragă turiști în extra sezon și mai ales în lunile reci de iarnă, din decembrie până în februarie, când litoralul este pustiu. 550 de lei costă o noapte de cazare, cu trei mese pe zi și patru proceduri.

Pot fi tratate diverse probleme, precum reumatism, patologie ortopedică, neurologică, pacienții cu accidente vasculare, copii cu scolioză, care se întâlnesc din ce în ce mai mult, în ultimul timp.

„Investiția a fost aproximativ de un milion de euro. Am făcut toate astea pentru a avea un număr cât mai mare de turiști.”, a spus reprezentantul unui hotel.

În sudul litoralului, la Eforie Nord, o altă bază de tratament este plină. Există 46 de cabinete. Aici 6 zile de tratament costă 2500 de lei, iar nămolul de la Techirghiol este folosit în cele mai multe proceduri.

„Eu mă simt foarte bine aici, că altfel nu m-aș întoarce și plănuim să venim în ianuarie din nou.”, a spus o pacientă.

Apa din piscina terapeutică este adusă din lacul Techirghiol și are o salinitate ridicată, dar și o temperatură de 33 de grade C. Înotul este dificil și nu este recomandat, însă pacienții ar trebui să stea în această apă cel puțin 20 de minute.

„Sunt peste 35 de hoteluri în oferta noastră, deschise pe litoral, cele care oferă și tratamente medicale sunt la capacitate, au un grad de ocupare de aproape 100%”.

Cele mai multe hoteluri deschise în extrasezon sunt în Mamaia și Eforie Nord.

CITEȘTE ȘI: