Prima pagină » Actualitate » Cât costă un buncăr și cu ce poate fi dotat? Oferte de buncăre au apărut la mica publicitate

Cât costă un buncăr și cu ce poate fi dotat? Oferte de buncăre au apărut la mica publicitate

Cât costă un buncăr și cu ce poate fi dotat? Oferte de buncăre au apărut la mica publicitate

Războiul din Ucraina afectează piața imobiliară. Dacă pe de o parte căutările de locuințe de vânzare au încetinit, oamenii au început să caute buncăre, iar la mica publicitate se găsesc oferte de buncăre antiaeriene sau chiar antiatomice. Constructorii oferă și dotări ca învelișul de plumb, staţie de măsurare a radiaţilor și stații radio. De asemenea, unele buncăre sunt dotate cu surse de apă proprii sau sisteme de supraveghere video. Și prețurile sunt pe măsură, în funcție de dotări, putând ajunge până la 50.000 de euro.

În unele anunţuri se precizează că buncărele pot fi dotate şi cu senzori de detectare a gazelor toxice, internet și cablu TV. „Buncărele noastre sunt cu pereţi dubli şi înveliş din plumb, cele antiatomice, şi pereţi simpli şi ranforsaţi, cele destinate calamităţilor de altă natură. Cele simple (la fel ca şi cele cu înveliş de plumb) se pot introduce în carcasa de beton armat de 50 centimetri grosime. Buncărele sunt utilate cu mobilă de mesteacăn şi au rezervă de apă potabilă, WC, oxigen medical, instalaţie electrică şi acumulatori care se cuplează automat în caz de avarie la reţea şi multe opţionale. Nu ezitaţi să ne contactaţi. Ne deplasăm în toată ţara. Preţurile încep de la 30.000 euro cele simple şi 50.000 euro cu înveliş de plumb”, scrie într-un anunț.

În alt anunț scrie: „Un adăpost de supravieţuire tip buncăr subteran este o investiţie şi o necesitate în siguranţa şi confortul dumneavoastră. Acesta va asigura un mediu propice pentru supravieţuire până la 12 luni în funcţie de proviziile existente, resursele de energie disponibile (combustibili, dar şi resurse de energie regenerabilă) şi dimensiunea buncărului. Adăposturile noastre tip buncăr sunt construcţii modulare, astfel puteţi opta pentru diferite configuraţii. Acestea oferă o bună siguranţă în caz de bombardament aviatic, sau bombardament al artileriei, explozii, calamităţi naturale (cutremur, furtună violentă), evenimente cu violenţe, explozie nucleară”.

De asemenea, în anunț mai scrie că adăpostul este realizat ermetic cu pereţi şi uşi etanşate cu garnituri, este dotat cu sistem de ventilaţie şi, la cerere, cu centrală de filtrare şi tratare a aerului. Constructorul mai oferă opțional și o cameră tehnică pentru generatoare, sistem propriu de încălzire, rezervoare apă şi combustibili, butelii de oxigen, dar şi o „staţie radiocomunicaţii de mare putere pentru a lua legătura cu alţi oameni sau cu autorităţile în caz de urgenţă”. Oferta mai include și o uşă rezistentă la explozii.

 

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității din București, cu o experiență în domeniile internațional și eveniment. S-a alăturat echipei Gândul în 2021. vezi toate articolele

Citește și