Prima pagină » Actualitate » Cât costă un kilogram de ROȘII românești, acum, în noiembrie 2023

Cât costă un kilogram de ROȘII românești, acum, în noiembrie 2023

Cât costă un kilogram de ROȘII românești, acum, în noiembrie 2023

Roșiile „de noiembrie” ajungă costă chiar și 15 lei kilogramul.

Prețul unui kilogram de roșii românești produse în noiembrie variază între 9 și 15 lei / kg, în funcție de calitate și soi.

Unul dintre legumicultorii care vând și acum tomate românești pe piață, din comuna Obârșia, județul Olt, vorbește despre afacerea sa.

Potrivit acestuia, consumatorii ar vrea cât mai ieftin, dar nu întotdeauna se poate ieftin. Antreprenorul vinde produse atunci când prețurile sunt mai mari, pentru a scoate și un profit.

El vinde roșia românească acum în piață, la tarabe, în piața din Slatina, județul Olt, la prețuri între 9 și 15 lei kilogramul. Roșiile comune se vând cu 10-12 lei kg.

La 15 lei kg acesta vinde roșii specialități, pentru că sunt unele de culoare galbenă, foarte gustoase și unele de culoare neagră, la fel de delicioase.

Este bine de știut! Cum acționează, de fapt, „samsarii de roșii”

Un alt fermier, din comuna Colibași, sat Câmpurelu, județul Giurgiu, spune că, deși nu are încălzire în solarii, are roșii de vânzare chiar și acum. Prețurile nu sunt însă ca în județul Olt. La piața Pucheni, fermierul vinde un kilogram de roșii cu 6 lei, din cauza samsarilor, a marturisit omul, potrivit g4media.ro.

Nu are solarii încălzite, dar are roșii și acum la vânzare, datorită vremii favorabile. Vinde la Pucheni roșii cu 6 lei kg. La Pucheni sunt așa de ieftine pentru că sunt foarte mulți samsari.

Omul spune că aceștia merg și iau „de pe Voluntari”, roșii de altă proveniență decât românească, la 4 lei lădița și merg în spatele mașinilor și le așază în cutii de banane, cum le vindem noi, și spun că sunt roșii românești.

„Ei spun că au roșii românești, unii le cunosc, alții nu. Importurile vin multe, scad la preț, aceasta este realitatea. Încă mai merge treaba asta, mai păcălesc oamenii”, a spus legumicultorul respectiv.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și