Costul unui kilogram de pui de ţară este influenţat, printre altele, şi de costul actual al furajelor, care a crescut foarte mult în ultimul an.
Astfel, pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei, iar greutatea unui pui ajuns la maturitate şi pregătit pentru sacrificare este cuprinsă între 2,5 – 3 kg.
Așadar, cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic al cărnii de pui de ţară trebuie să scoată din buzunar între 67,5 şi 81 de lei.
Unii producători livreză puii de ţară împreună cu organele din carcasă. De asemenea, aceştia promit că livrarea produselor se face în stare proaspătă, păsările fiind sacrificate în ziua precedentă livrării, potrivit Antena 3.
La carnea de găina sau cocoş, crescătorii cer cu 3 lei în plus pe kilogram.
Cu toate acestea, însă, cea mai scumpă carne provenită de la păsări crescute la ţară este cea de curcan.
Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Având în vedere că un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.