Puiul este cunoscut ca o alternativă sănătoasă pentru carnea roșie, dar păstrarea sa în frigider, sub formă crudă sau gătită, poate deveni riscantă pentru sănătate.
Carnea, în general, trebuie păstrată în condiții optime, dar cea de pui are un risc crescut de contaminare bacteriană.
Astfel că depozitarea acestui tip de carne devine foarte importantă, pentru a evita să o transformăm într-o sursă de îmbolnăvire, scrie Adevărul.
Potrivit Healthline.com, păstrarea puiului în frigider este varianta utilizată de majoritatea oamenilor, dar mulți se întreabă cât îl pot menține la frigider cu adevărat.
Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite a făcut precizări cu privire la cât timp poate fi păstrată carnea de pui la frigider, fără să fie congelată.
Păstrarea puiului în frigider ajută la încetinirea răspândirii bacteriilor, deoarece bacteriile tind să se dezvolte mai lent la temperaturi de sub 4° Celsius.
Mai mult, puiul crud trebuie păstrat într-un recipient etanș, pentru a preveni scurgerea sucului și contaminarea altor alimente, iar cel gătit trebuie refrigerat într-un recipient ermetic.