Prima pagină » Actualitate » Cât te costă, de fapt, să închiriezi o RULOTĂ pentru a merge în concediu. Are toate dotările necesare

Cât te costă, de fapt, să închiriezi o RULOTĂ pentru a merge în concediu. Are toate dotările necesare

Cât te costă, de fapt, să închiriezi o RULOTĂ pentru a merge în concediu. Are toate dotările necesare
Sursa Foto: Pexels

Sute de mii de români au așteptat tot anul luna august pentru a merge în vacanța mult dorită. Fie că este vorba de o vacanță într-o destinație exotică în locuri în care ajungi cel mai ușor cu avionul, fie că că mulți aleg să plece cu autoturismul propriu, în această perioadă cert este că vorbim de concedii. Totuși, în ultimii ai s-a dezvoltat și la noi turismul cu rulota sau autorulota – ceea ce turiștii străini o fac de zeci de ani de zile.

Românii sunt tot mai atrași de experiența vacanțelor cu autorulote, iar România se situează pe locul 9 în clasamentul țărilor cu un sector de camping bine dezvoltat. Totuși, suntem „începători” la acest capitol, însă este tot mai clar că lucrurile se vor schimba radical în această privință.

În ultimii ani au apărut tot mai multe companii care oferă spre închiriere rulote și autorulote. De asemenea, cererea pentru „casa pe roți” a crescut și în rândul celor care vor să-și achiziționeze una nouă sau second hand. Totodată, pe rețelele de socializare a explodat un trend de „convesie dubă”, adică cei pasionați de călătorii își achiziționează o dubiță (de transport marfă n.red) pe care o convertesc într-o autorulotă după bunul plac.

Potrivit informațiilor furnizate de Vola.ro și Ruuts Travel, prețurile medii pentru închirierea unei rulote care se atașează la mașină variază între 60 și 80 de euro pe noapte în timpul sezonului estival, în timp ce pentru închirierea unei autorulote, prețurile se situează în intervalul de 120 – 175 de euro pe noapte. În afara sezonului de vârf, tarifele scad cu până la 40%, se arată într-un studiu recent.

Mai mult, studiul relevă că românii preferă destinații precum Grecia, Croația, Turcia, Slovenia și Italia în lunile de vară, iar Norvegia, Finlanda și Austria în timpul iernii.

În ceea ce privește cererile de rezervare a autorulotelor în România, cele mai multe vin din orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

Durata de închiriere a autorulotelor diferă de la un sezon la altul: în timpul verii, când condițiile meteo sunt prielnice pentru activități în aer liber, turiștii optează pentru închirieri de șapte zile, în timp ce iarna, în medie, acestea sunt închiriate pentru aproximativ trei zile, potrivit bizbrasov.ro.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele